26. srpna 2012 • 10:49

Distancovaný Armstrong jel bikerský maraton, prohrál s teenagerem!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den poté, co mu Americká antidopingová agentura odebrala sedm titulů z Tour de France a udělila doživotní zákaz startů, absolvoval Lance Armstrong maraton na horských kolech v Aspenu. V závodu amatéru na 58 kilometrů dojel čtyřicetiletý cyklista na druhém místě za teprve šestnáctiletým Keeganem Swirbulem, na kterého ztratil pět minut.



Při prvním veřejném vystoupení od chvíle, kde vzdal boj proti obviněním z dopingu, Armstrong prohlásil, že ho nikdo nemusí litovat.

"Mám se výborně. Mám pět skvělých dětí a úžasnou ženu. Mé nadace se ten povyk okolo nijak nedotkl," uvedl Armstrong.

"Myslím, že lidé pochopili, že máme spoustu věcí před sebou. Na to se soustředím a lidé to podporují. Je to výborné," řekl. Jeho nadaci navzdory krokům USADA přibyli dárci a za Armstrongem nadále stojí i sponzoři.

Svou nadaci Livestrong se snažil v poslední době propagovat v triatlonu, ale po zahájení vyšetřování jeho údajného dopingu z minulosti se musel startů mezi profesionály vzdát. V sobotu si užil závod horských kol a z porážky s teenagerem si nic nedělal.

"Jde mi o to udržet se fit a podívat se na krásná místa po světě. Je to sranda dostat nakopáno od šestnáctiletého kluka, má před sebou velkou budoucnost.

Jezdí spousta mladých kluků, cyklistika bude v pohodě," uvedl Armstrong, kvůli jehož aféře mnozí označovali pátek za černý den cyklistiky i celého sportu.

Lance Armstrong při jedné z akcí své nadace Livestrong
Lance Armstrong při jedné z akcí své nadace Livestrong

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud