21. srpna 2016 • 18:43

Druhou etapu Vuelty vyhrál ve spurtu Meersman, König je osmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhou etapu cyklistické Vuelty vyhrál po 188,6 km ve spurtu pelotonu Belgičan Gianni Meersman. Novým lídrem je Polák Michal Kwiatkowski, jeho kolega z týmu Sky Leopold König si mírně pohoršil ze čtvrté na osmou pozici.



Meersman těžil v závěru etapy s cílem v Baioně z práce svého týmu Etixx-Quick-Step včetně Zdeňka Štybara , jenž patřil k Belgičanovým prvním gratulantům. Na dalších místech dojeli Němec Michael Schwarzmann a Magnus Cort z Dánska.

Třicetiletý Meersman uvedl, že útok na etapové vítězství dnes plánoval. "Říkal jsem předem manželce, aby se s dcerou dívaly na televizi, protože jsem se cítil fakt dobře. Určitě posledních 200 metrů u televize ječely a myslím, že mi tím pomohly. Výhra je pro ně," řekl Meersman.

Čtvrté místo v etapě pomohlo do čela bývalému mistru světa Kwiatkowskému, jenž převzal červený trikot od týmového kolegy Petera Kennaugha. Cyklisté v první desítce včetně Königa mají na sekundu stejný čas.

Oba Češi dojeli v hlavním poli v šesté desítce, Štybar je průběžně na 62. pozici s odstupem půldruhé minuty.

Cyklistický závod Vuelta - 2. etapa Ourense Thermal Capital - Baiona (160,8 km):
1. Meersman (Belg./Etixx-Quick-Step) 4:16:39, 2. Schwarzmann (Něm./Bora), 3. Cort (Dán./Orica), 4. Kwiatkowski (Pol./Sky), 5. Van Genechten (Belg./IAM Cycling), 6. Sbaragli (It./Dimension Data), 7. Bonifazio (It./Trek-Segafredo), 8. Restrepo (Kol./Kaťuša), 9. Drücker (Luc./BMC Racing), 10. Manzin (Fr./FDJ), ...54. König (ČR/Sky), 58. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:
1. Kwiatkowski 4:47:16, 2. Rojas, 3. Valverde (oba Šp./Movistar), 4. Froome (Brit./Sky), 5. Puccio (It./Sky), 6. Kennaugh (Brit./Sky), 7. Quintana (Kol./Movistar), 8. König, 9. Fernández, 10. Castroviejo (oba Šp./Movistar) všichni stejný čas, ...62. Štybar -1:32.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud