29. července 2017 • 17:13

Sagan při návratu ovládl úvod Kolem Polska, vítaly ho slovenské vlajky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa Peter Sagan se po diskvalifikaci z Tour de France vrátil k cyklistice etapovým vítězstvím na závodě Kolem Polska. Sedmadvacetiletý Slovák vyhrál v závěrečném spurtu úvodní etapu v Krakově.



Světový šampion z předchozích dvou let Sagan se v Polsku představil tři a půl týdnu poté, co byl za sražení Marka Cavendishe ve spurtu čtvrté etapy vyloučen z Tour.

Hvězda stáje Bora se ukázala s novou image - dlouhé vlasy zkrácené strojkem na minimum a "císařské" licousy - ale s tradiční dominancí v cílové rovince. Po 130 km nedal Sagan šanci Australanovi Calebu Ewanovi, třetí byl Nizozemec Danny Van Poppel.

VIDEO | Podívejte se na Saganův vítězný finiš, který provázelo hodně slovenských vlajek

Závod WorldTour v Polsku potrvá do pátku 4. srpna. Startuje na něm také Petr Vakoč z týmu Quick-Step Floors a trojlístek Michal Schlegel, Jan Hirt a František Sisr z domácí stáje CCC Sprandi Polkowice.

Cyklistický etapový závod Kolem Polska (WorldTour) - 1. etapa (130 km):
1. Sagan (SR/Bora) 2:56:16, 2. Ewan (Austr./Orica-Scott), 3. Van Poppel (Niz./Sky), 4. Minali (It./Astana), 5. Bonifazio (It./Bahrajn-Merida), 6. Haas (Austr./Dimension Data), ...45. Vakoč (ČR/Quick-Step), 48. Hirt, 54. Schlegel, 91. Sisr (všichni ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Sagan 2:56:06, 2. Ewan -4, 3. Van Poppel -6, 4. Haas -9, 5. Minali, 6. Bonifazio, ...45. Vakoč, 48. Hirt, 54. Schlegel, 91. Sisr všichni -10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud