19. června 2018 • 11:30

Cyklistu štípl hmyz a oteklo mu hrozivě oko. Proč si nemohl vzít léky?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hmyz dokázal zabránit cyklistovi ve startu. Pouhé bodnutí totiž zapříčinilo, že italskému jezdci stáje Caja Rural Danilu Celanovi neskutečně oteklo oko, které nemohl otevřít. Přišel kvůli tomu o plánovaný etapový závod Route d'Occitanie, na jehož startu ho musel vyměnit Antonio Molina.



Alergie a vrcholový sport. To jsou dvě věci, které dohromady moc nejdou. Většina antihistaminik, tedy léků proti alergii, obsahuje zakázané látky a většinu jich musí povolit antidopingová agentura individuálně.

I to může být důvod, proč obyčejné hmyzí štípnutí znemožnilo osmadvacetiletému Danilu Celanovi nastoupit k plánovanému čtyřetapovému závodu Route d'Occitanie.

Toho krátce před samotným závodem štípl hmyz do obličeje a způsobil hrozivě vypadající otok oka. Talentovaný vrchař oko nemohl ani otevřít, a tak byl nucen ze závodu odstoupit a své místo přenechat týmovému parťákovi Molinovi.

„Danilo Celano není schopen zúčastnit se společně se svými týmovými parťáky La Route d'Occitanie kvůli malému problému s hmyzem, které mu brání v jízdě na kole. Přejeme rychlé uzdravení,“ napsala na svůj twitterový účet španělská stáj Caja Rural.

Route d'Occitanie je čtyřetapový závod konající se na jihu Francie. Závod pod hlavičkou UCI se jezdí již od roku 1977 a zpravidla se koná zhruba týden před slavnou Tour de France.

Hmyzí bodnutí způsobilo Celanovi strašlivý otok oka
Hmyzí bodnutí způsobilo Celanovi strašlivý otok oka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud