25. září 2019 • 12:33

Šílenost na MS cyklistů! Mladík spadl do louže, zmizel v ní úplně celý

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se nepovedlo. V úterý se na mistrovství světa v cyklistice jela časovka do 23 let a závod ztížil nepříjemný déšť. Mokrá vozovka není v cyklistice nikdy příjemnou záležitostí, tentokrát to však bylo o dost horší, než si samotní jezdci vůbec představovali. Dán Johan Price-Pejtersen se dokonce nedobrovolně podrobil důkladné koupeli, pádu se pak nevyhla celá řada dalších závodníků.



Anglie je deštivým počasím známa, přesto občas dokáže i tak překvapit. V úterý se v anglickém Yorkshiru jela v rámci MS v cyklistice časovka cyklistů do třiadvaceti let. Časovku však ztížily louže, které se na trase po dešti vytvořily. Samotní závodníci se o nich prý dozvěděli až těsně před závodem, a tak se na ně nemohli dostatečně připravit a podle toho to pak na trati také vypadalo.

Jak moc byly tyto louže nebezpečné názorně ukázal Johan Price-Pejtersen, evropský šampion. Dánský cyklista totiž do jedné z nich najel, což pro něj bylo osudné. Kolo totiž neudržel a do kaluže upadl. Ta však byla natolik hluboká, že ho zcela pohltila.

Kaluž vody na první pohled nijak hrozivě nevypadala
Kaluž vody na první pohled nijak hrozivě nevypadala

Price-Pejtersen nebyl jediným cyklistou, který v závodě upadl, k zemi se jich poroučelo mnohem víc. Pro něj však měl pád největší důsledky, dojel kvůli němu na 59., tedy posledním místě se ztrátou jedenácti minut.

„Bylo to fakt šílený. Počasí bylo hrozný, ale naštěstí se mi to povedlo,“ řekl po závodě vítěz Dán Mikkel Bjerg. Ten individuální časovku ovládl potřetí za sebou. Za ním se umístili Američané Ian Garrison a Brandon McNulty. Jakub Otruba, jediný Čech v závodě, dojel na 34. místě, i on skončil na zemi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud