17. září 2022 • 16:15

Hořká tečka za kariérou. Olympijský vítěz Kulhavý poslední závod nedokončil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý olympijský vítěz a mistr světa v cross country na horských kolech Jaroslav Kulhavý svůj poslední velký závod kariéry nedokončil. Sedmatřicetiletý biker nedojel do cíle světového šampionátu v maratonu v dánském Haderslevu.



Kulhavý, jenž byl letos mezi maratonci bronzový na mistrovství Evropy v Jablonném v Podještědí, odstoupil před 80. kilometrem. V té době se pohyboval ve čtvrté desítce pořadí. Olympijský vítěz z Londýna 2012 a stříbrný z Ria 2016 definitivně uzavře kariéru příští pátek na exhibiční Velké ceně Jaroslava Kulhavého v Dolních Vítkovicích v Ostravě.

Po 120 kilometrech s převýšením okolo 1500 metrů byl nejlepším Čechem na 10. místě Martin Stošek. Zvítězil Novozélanďan Samuel Gaze o 16 sekund před loňským šampionem Andreasem Seewaldem z Německa. Vedle Kulhavého závod nedokončili ani dva bývalí silničáři Petr Vakoč a Lubomítr Petruš.

Závod žen na 87,5 km vyhrála Pauline Ferrandová-Prévotová,. Francouzská hvězda si udržela formu ze srpnového MS v Les Gets, kde triumfovala v short tracku i olympijském cross country. Ve spurtu porazila Britku Annie Lastovou, bronz získala úřadující olympijská šampionka Jolanda Neffová ze Švýcarska. Milena Kalašová obsadila 26. pozici.

Čech Jaroslav Kulhavý nedokončil svůj poslední závod
Čech Jaroslav Kulhavý nedokončil svůj poslední závod

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud