11. června 2023 • 17:52

Vingegaard varoval soupeře. Ovládl náročnou přípravu na Tour de France

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánský cyklista Jonas Vingegaard ovládl suverénně závod Critérium du Dauphiné a tři týdny před obhajobou triumfu na Tour de France vyslal soupeřům vzkaz o své formě. Po dvou etapových triumfech v předchozích dnech dojel v závěrečné osmé části s pěti vrchařskými prémiemi a cílem v Grenoblu druhý s odstupem 23 sekund za vítězným Italem Giuliem Cicconem.



Za sebou šestadvacetiletý Dán udržel svého nejbližšího rivala Adama Yatese. Britský jezdec ztratil na třetím místě dalších deset sekund. V celkovém hodnocení ho Vingegaard porazil o 2:23 minuty, což je největší náskok vítěze na Dauphiné za posledních 30 let od triumfu Švýcara Laurenta Dufauxe. Třetí Australan Ben O'Connor zaostal o 2:56.

„Mám radost, že jsem závod vyhrál. Je to pro mě velká věc. Překvapilo mě, že byly časové odstupy tak velké, ale jsem v dobré formě,“ řekl Vingegaard po jedenácté výhře v sezoně. „Teď si dám pár dní odpočinku a pak začne závěrečná příprava na Tour de France. Musím ještě trochu zapracovat, ale už ne moc,“ dodal před očekávaným soubojem se dvojnásobným šampionem Tour Slovincem Tadejem Pogačarem.

Výsledky cyklistického etapového závodu Critérium du Dauphiné   Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 8. etapa (152,8 km):

1. Ciccone (It./Trek-Segafredo) 4:06:04, 2. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -23, 3. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates) -33, 4. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -49, 5. Martin (Fr./Cofidis) -54, 6. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -57.

Konečné pořadí: 1. Vingegaard 29:28:39, 2. A. Yates -2:23, 3. O'Connor -2:56, 4. Hindley -3:16, 5. Haig (Austr./Bahrajn-Victorious) -3:47, 6. Martin -4:51.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud