3. listopadu 2023 • 17:23

Mäderův smrtelný pád byl nehoda, říká policie. Pořadatelé prý nepochybili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarské státní zastupitelství uzavřelo vyšetřování smrtelného pádu Gina Mädera při červnovém cyklistickém závodu Kolem Švýcarska jako tragickou nehodu. Podle dnes zveřejněné zprávy nenesou pořadatelé na karambolu žádnou vinu stejně jako v případě pádu Američana Magnuse Sheffielda na stejném místě trati.



Vyšetřovatelé došli k závěru, že pořadatelé nepochybili, když kritickou zatáčku ve sjezdu z průsmyku Albula Pass neklasifikovali jako nebezpečnou a neoznačili ji varováním. Státní zastupitelství ale konstatovalo, že rozhodnutí zatím není pravomocné.

Šestadvacetiletý Mäder zatáčku 15. června v páté etapě závodu Kolem Švýcarska nezvládl a vyletěl z trati. Při pádu ze srázu utrpěl vážná zranění hlavy, kterým navzdory okamžitému zásahu záchranářů následující den v nemocnici podlehl.

Na stejném místě skončil mimo silnici i Sheffield jedoucí v jiné skupině, jednadvacetiletý mladík ale z karambolu vyvázl jen se zhmožděninami a lehčím zraněním hlavy. Do profesionálního pelotonu se vrátil v září při závodě Kolem Británie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud