27. ledna 2015 • 15:42

Provokatér v NFL! Chytá se klína jako legendární Michael Jackson

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle gesto kdysi proslavil král popu, teď s ním působí poprask král všech provokatérů v NFL. Hráč amerického fotbalu Marshawn Lynch, který za Seattle nastoupí v nedělním Super Bowlu, vede s ligou amerického fotbalu tichou válku. A stojí ho to pořádné peníze.



Na dvacet tisíc dolarů (asi půl milionu korun) přišlo Marshawna Lynche gesto, kterým minulý týden oslavil touchdown, jímž těsně před koncem konferenčního finále NFC vytáhl svoje Seattle Seahawks z bryndy v zápase proti Green Bay Packers a nasměroval je k Super Bowlu. Lynch se po čtyřiadvacetiyardovém běhu, jímž zvrátil téměř ztracený zápas, krátce chytil za klín. Vedení NFL to stačilo k mastné pokutě.

Paradoxně, sama NFL začala po zápase prodávat památeční plakáty v hodnotě 150 dolarů (3700 korun), na nichž je zachycen i Lynch, právě ve chvíli svého obscénního gesta.

„Byla to chyba,“ uznal mluvčí NFL Brian McCarthy pro The Huffington Post.

Pro Lynche to nebyla první pokuta a možná ani poslední. V listopadu musel zaplatit 100 000 dolarů (2 500 000 korun) kvůli tomu, že dlouhodobě odmítá mluvit s médii, čímž porušuje své povinnosti. Po jednom z podzimních zápasů NFL Lynch v šatně mluvil, nicméně jen v jednoslovných odpovědích a scénka se stala internetovým hitem.

VIDEO: Touchdown po kterém si Lynch sáhl do klína jako Jackson

„To, že nemluví s médii, z něj nedělá špatného chlapa, špatnou osobu,“ hájí Lynche spoluhráč Kam Chancellor. „Nemůžete ho trestat jen za to, že nemluví s médii, nerozumím tomu.“

Koncem minulého roku stálo Lynche podobné gesto, jaké předvedl minulou neděli, 11 050 dolarů (272 000 korun).

Lynch si o průšvih říkal i před konferenčním finále proti Green Bay. Hodlal totiž nastoupit ve zlatých kopačkách za 1100 dolarů (27 000 korun). Liga mu to ale na poslední chvíli zakázala s tím, že výstroj hráčů musí být předem schválena. Pokud by Lynch neposlechnul, nemohl by v zápase vůbec nastoupit.

V minulé sezoně Lynch nastoupil v zápase proti Houstonu ve zlatých kopačkách. A stálo ho to dalších 5 250 dolarů (130 000 korun).

Po zápase s Green Bay liga potrestala za chycení rozkroku také dalšího hráče Seahawks Chrise Matthewse a udělila mi pokutu 11 025 dolarů (271 000 korun). Opakovaný záznam ale ukázal, že Matthews se ničím neprovinil a jen Lynchovi potřásl rukou.

„Jsem zklamán, že pracuji pro organizaci, která pokutuje za to, že mi spoluhráč po touchdownu potřese rukou,“ napsal Lynch na Twitteru.

Peprný příběh může ovlivnit i nedělní Super Bowl v němž se Seahawks postaví New England Patriots. Liga varovala, že pokud Lynch znovu předvede obscénní gesto, jeho tým to bude stát patnáctiyardovou penalizaci za nesportovní chování.

Lynche ještě předtím čeká zkouška výdrže. Od úterka do čtvrtka totiž musí být k dispozici při mediálních aktivitách před Super Bowlem. Pokud neposlechne, hrozí mu další finanční trest.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud