11. září 2015 • 10:11

Brady se vrátil jako král, v úvodním zápase vytvořil klubový rekord

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho soudní spor s NFL ohledně trestu na čtyři zápasy ještě stále není u konce, zatím však quarterback Tom Brady hraje a je stejně skvělý jako dřív. V zahajovacím zápase sezony NFL přispěl lídr New England Patriots k vítězství svého týmu 28:21 nad Pittsburgh Steelers.



Čtyři touchdowny, 288 yardů a 25 zkompletovaných přihrávek, včetně devatenácti úspěšných pasů v řadě, což je klubový rekord. To je bilance Toma Bradyho v prvním zápase sezony, do něhož nastoupil jako negativní hrdina kontroverzní kauzy s podhuštěnými míči v minulém play off zvané Deflategate.

„Byl to docela zvláštní večer. Těšil jsem se a těšil se celý tým. Miluju, když hraju se svými spoluhráči, takže se opravdu bylo na co těšit,“ prohlásil Brady.

Zatímco fanoušci na stadionu ve Foxborough ho nadšeně vítali, komisionář NFL Roger Goodell dodržel slovo a na úvodním zápase se neobjevil. Byl to právě Goodell, kdo Bradymu udělil čtyřzápasový trest za podíl v kauze Deflategate. Rozhodnutí federálního soudu ale verdikt zvrátilo, aspoň do chvíle, než bude projednáno odvolání ligy.

„Kde je Roger?“ skandovali posměšně fanoušci Patriots během zápasu.
Brady si připsal 161. vítězství za New England a překonal tak rekord Bretta Favrea, legendárního quartebacka Green Bay Packers, v počtu výher za jeden tým.

Další osobností zápasu byl tight end Patriots Rob Gronkowski, který zachytil tři touchdownové přihrávky, celkem nachytal 94 yardů. „Je to samozřejmě skvělý hráč a dnes udělal dobrou práci,“ uznal Mike Mitchell, safety Steelers.

Gronkowski končil zápas se třemi touchdowny potřetí v kariéře, jenom jedno tak úspěšné utkání mu schází k vyrovnání klubového rekordu Randyho Mosse.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud