9. srpna 2019 • 22:21

Čeští baseballisté deklasovali Belgii. V cestě do finále jim stojí Francie!

Autor: red
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká baseballová reprezentace do 23 let zdolala na mistrovství Evropy v Praze Belgii 10:1 a v posledním utkání skupiny si tak zajistila postup do semifinále z prvního místa.



Domácí výběr znovu neponechal nic náhodě, a tak pestře hrající hosté drželi s favoritem turnaje krok jen na začátku zápasu. Ve druhé směně se dokonce po sérii odpalů dostali do vedení 1:0, Češi ale bleskově odpověděli díky Červinkovi, a když pak belgičtí trenéři stáhli ze hry startujícího nadhazovače Voetse, hru jednoznačně opanovali.

Klíčem k triumfu byla čtvrtá směna, v níž svěřenci Vladimíra Chlupa zaznamenali hned šest bodů! Z toho čtyři po homerunech Zelenky resp. Novotného. Potom už měli duel pevně ve své režii.

„Soupeř na nás docela vlétl, dokonce skóroval první, ale my jsme trpělivostí a zkušenostmi dávali bod za bodem a výsledek hovoří za vše,“ zhodnotil duel vnější polař Radim Novotný, jenž si připsal hned tři doběhy!

Lukáš Ercoli předvedl v utkání proti Belgii bezchybný výkon
Lukáš Ercoli předvedl v utkání proti Belgii bezchybný výkon

Na kopci odházel bez jednoho outu šest směn takřka bezchybný Lukáš Ercoli. A dominantní byl i closer Vojtěch Bužga, který strikeoutem vyprovodil hned čtyři z pěti pálkařů, proti nimž se postavil

„Házelo se mi skvěle! Míč jsem měl pod kontrolou a nadhozy většinou létaly tam, kam jsem chtěl,“ liboval si Ercoli, který už se nemůže dočkat sobotního semifinále proti překvapení z Francie. „Musím se soustředit a hrát svůj baseball. Budou rozhodovat maličkosti jako baserunnig, hity, ulejvky. Jakmile se někdo dostane na metu, musíme se pokusit stáhnout domů,“ nastínil, jak na zástupce země galského kohouta!

Boj o vysněné finále načnou Češi v sobotu od 20.10 hodin pod umělým osvětlením v krčském Eagles Parku!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud