Martin Hašek
7. března 2023 • 11:25

Hvězda z USA, která posílila Česko: Pět dětí? Nádherný chaos. Dvě adoptoval

Autor: Martin Hašek, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z JAPONSKA | Přijel kvůli tomu, aby po konci dlouhé kariéry v MLB bojoval za Česko na World Baseball Classic. Vnitřní polař Eric Sogard ale využil příležitosti a vzal s sebou do Japonska celou rodinu. A když spolu s manželkou, chůvou a pěti dětmi vyrazili na pláž, byl to mazec. „Já tomu říkám nádherný chaos,“ směje se Sogard.



Všude samé devítky a jméno Sogard na zádech. Rodina nové opory českého baseballového týmu si před úterním posledním přípravným zápasem před startem na profesionálním mistrovství světa vyrazila na surfařskou pláž v Aošimě, části města Mijazaki.

A kromě Sogarda měli na sobě reprezentační dres s devítkou i jeho manželka Kaycee a pět dětí – devítiletá Saydee, sedmiletý Knix, čtyřletá Priar a tříletí Leyla a Rye.

„Tak to aspoň k něčemu bylo, že jsem mu svoje číslo dal,“ usmíval se český kapitán Petr Zýma.

Svého oblíbeného numera se vzdal už vloni v březnu, když kouč Pavel Chadim jel do Ameriky kvůli zařizování Sogardova českého pasu.

„Nabídl jsem mu ho už před rokem, z respektu k jeho kariéře, Pavel Chadim mu dokonce dres s devítkou vezl, když se potkali v New Yorku,“ vysvětlil Zýma, který teď ze zjevného důvodu nosí Gretzkého devadesát devítku.

Sogardova rodina si dresy, které jí i s dětskými verzemi věnovala baseballová asociace, užívá.

„Dětem sluší. Je to od asociace moc pěkný dárek. Půjdou v nich samozřejmě i na zápasy,“ slibuje Sogard.

Se svou ženou mají s sebou v Japonsku i chůvu. A při skotačení na pláži bylo hned jasné proč. Nadšené děti byly k nezastavení.

„Já tomu říkám nádherný chaos. Je to nepřetržitý proud energie, zažíváme spoustu legrace,“ líčí Sogard. „Mě to fakt nabíjí. Ani nevíte, kolik energie opravdu máte, když musíte hrát baseball a starat se o pět dětí. Je to skvělé. Děti to tady milují, všechno objevují, cákají se v oceánu, moc je to baví. V Americe sice bydlíme šest hodin od oceánu, ale máme doma bazén a děti do něj skákají v létě i v zimě, když je chladno.“

Manželům se nejdříve narodili tři potomci a poté se rozhodli svou rodinu ještě rozšířit a dvě nejmladší děti adoptovali. Sogard je velkým propagátorem adopcí.

„Je to pro nás požehnání, že máme takovou rodinu. Děti se mají moc rádi,“ pochvaluje si.

V úterý dopoledne českého času čekal reprezentaci ještě poslední přípravný zápas proti dalšímu týmu z místní firemní ligy. Poprvé se v něm představí i jeden z nejlepších reprezentačních nadhazovačů Daniel Padyšák, který v pondělí dorazil z univerzity v Charlestonu.

Musíme překlopit to, aby hlava byla v klidu, říká před WBC kapitán Zýma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud