2. listopadu 2023 • 08:38

První titul v historii! Texas Rangers ovládli Světovou sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté Texasu v pátém utkání Světové série porazili 5:0 Arizonu Diamondbacks a finále MLB ovládli 4:1 na zápasy. Rangers získali první titul v klubové historii.



Texas se dlouho nemohl prosadit přes nadhazovače Zaca Gallena, který hostům povolil první odpal až v sedmé směně. Pak však skóroval Corey Seager, jenž byl posléze vyhlášen neužitečnějším hráčem finále.

Hosté se probrali a v deváté směně přidali dva body po odpalu Jonaha Heima. Tečku za zápasem udělal homerun Marcuse Semiena. „Přesně kvůli téhle chvíli jsem celé ty roky dřel,“ řekl Semien po zápase.

„Gallen byl dneska večer neuvěřitelný, ale i tak jsme se dokázali prosadit. Jakmile se Coreymu podařil odpal, ostatní jako by se probudili. A samozřejmě i náš nadhazovač (Nathan Eovaldi) byl neskutečný,“ dodal.

Rangers se po dvou finálových porážkách z let 2010 a 2011 dočkali prvního triumfu ve Světové sérii. Na cestě za titulem v play off vyhráli na hřištích soupeřů rekordních jedenáct zápasů.

Texas ukončil nejdelší čekání na premiérový triumf v historii ligy. Klub vstoupil do MLB v roce 1961 pod názvem Washington Senators, od roku 1972 působí pod novým jménem v Arlingtonu.

K titulu Rangers dovedl hned v první sezoně na lavičce trenér Bruce Bochy. Osmašedesátiletý kouč Světovou sérii poprvé ovládl před třinácti lety se San Franciscem právě po výhře nad Texasem. Další tituly s Giants přidal v letech 2012 a 2014.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 5. zápas:

Arizona - Texas 0:5, konečný stav série 1:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud