29. ledna 2013 • 10:20

První místo pro Tigera a jeho plyšového tygra. V San Diegu vládl Woods

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Golfista Tiger Woods dotáhl bez problémů velký náskok k vítězství na turnaji PGA Tour v San Diegu a získal 75. titul v kariéře. Od zesnulého rekordmana Sama Sneada ho dělí ještě sedm vyhraných turnajů. Snead je v historickém pořadí šampionů PGA Tour jako jediný lepší než Woods.



"Celý týden jsem trefoval míčky krásně. A to z různých pozic, přesně tak, jak jsem zvyklý," pochvaloval si sedmatřicetiletý Woods, někdejší dlouholetá světová jednička a současná dvojka, která turnaj Farmers Insurance Open v Pacifiku ovládla už posedmé.

Navíc právě na hřišti v Torrey Pines vyhrál Woods poslední ze svých 14 majorů, a to US Open v roce 2008. V konečném součtu po čtyřech kolech, která se protáhla od soboty kvůli mlze, porazil o čtyři údery krajany Brandta Snedekera a Joshe Teatera. Ti se podělili o druhou příčku.

Woodsovi pomohl i talisman. Na svých golfových holích nosil nasazeného plyšového tygra. Jako odměnu pro vítěze dostal také surfařské prkno.

V průběhu celého turnaje měl průběžně dostatečný náskok. Během pondělní dohrávky ho zvýšil až na osm ran, ale kvůli průtahům nakonec vyhrál o polovinu. "Devět jamek trvalo přes tři hodiny. Trochu mi docházela trpělivost, proto jsem na konci udělal pár chyb," vysvětlil.

Od pořadatelů dostal Tiger Woods také surfovací prkno
Od pořadatelů dostal Tiger Woods také surfovací prkno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud