25. června 2022 • 18:27

Golfová senzace na obzoru: dvě Češky v Berouně útočí na titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší česká golfistka Klára Spilková a amatérka Jana Melichová zahrály ve druhém kole turnaje Ladies European Tour v Berouně sedm ran pod par a dělí se o průběžné třetí místo. Obě hráčky mají celkové skóre 11 ran pod par a zaostávají o jeden úder za vedoucí dvojicí, kterou tvoří Dánka Nicole Brochová Estrupová a rakouská amatérka Emma Spitzová.



„Po pár jamkách jsem věděla, že to bude v pohodě, že to půjde. V závěru už jsem myslela na to, abych hlavně nic nepokazila. Tušila jsem, že jsem asi vysoko,“ uvedla v tiskové zprávě Melichová, která na podzim plánuje přestoupit k profesionálkám. Kdyby v Berouně vyhrála, obdrží maximálně 1 000 dolarů (23 000 korun). Jinak je za vítězství 30 000 eur (742 000 korun).

Vysoko ve výsledkové listině se drží i další české hráčky. Amatérka Patricie Macková se dělí o sedmou příčku se skóre -6. Sára Kousková, která hraje teprve třetí turnaj jako profesionálka, je desátá o další ránu zpět. Hned za ní následuje Tereza Melecká, která má na kontě čtyři údery pod par.

Do nedělního finále turnaje s dotací 200 000 eur se dostalo osm českých hráček. O jednu ránu neprošla cutem Kateřina Vlašínová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud