Adam Procházka
14. února 2020 • 15:35

Královna šipek opět psala historii. Sherrocková zářila v Premier League

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Její hvězda stoupá stále výš a výš. Anglická šipkařka Fallon Sherrocková, která se stala první ženou, jež vyhrála zápas s mužským soupeřem na mistrovství světa organizace PDC, hned dvakrát, uspěla ve čtvrtek i na dalším velkém podiu. Jako vyzývatelka a první žena v soutěži zazářila v Premier League, když remizovala v Nottinghamu s Glenem Durrantem 6:6.



Po fantastických výkonech na mistrovství světa PDC (Professional Darts Corporation) popularita Fallon Serrocková dál roste. Pětadvacetiletá blondýnka z Milton Keynes, městečka ležícího asi hodinu a půl jízdy severozápadně od Londýna, se neztratila ani na podiu velké Premier League.

Jako vyzývatelka (každé kolo jeden z hráčů Premier League hraje s vybraným šipkařem, který není součástí této dlouhodobé soutěže) se utkala ve čtvrtek v Nottinghamu s Glenem Durrantem, 22. hráčem světového žebříčku a trojnásobným světovým šampionem organizace BDO, ale také po prvním hracím kole vedoucím mužem Premier League.

Sherrocková se ale hvězdnou scénou, ani soupeřem zaskočit nenechala a nebyla daleko od toho, aby dokonce slavila vítězství. Vedla 6:4, Durrant ale nejprve snížil a v závěrečném legu využil jedinou šipku na zavření double 16, čímž rozhodl o konečné remíze 6:6.

Šipkařka Fallon Sherrocková zazářila po MS i v Premier League. Remizovala s Glenem Durrantem 6:6.
Šipkařka Fallon Sherrocková zazářila po MS i v Premier League. Remizovala s Glenem Durrantem 6:6.

„Absolutně jsem si užila každou minutu. Jsem tak šťastná, že jsem si znovu mohla zahrát na tak velkém podiu. Bylo to neuvěřitelné,“ uvedla sympatická Angličanka, jejíž sláva začala stoupat poté, co na mistrovství světa PDC porazila Teda Evettse i světovou jedenáctku Mensura Suljovice.

„Nemám slov. Díky všem, kdo mě podporují. Jsem jim vděčná. Otevřela se mi řada příležitostí, jsem nadšená a nemůžu se dočkat, co dalšího přijde. Miluji to,“ dodala Sherrocková s tím, že rok 2020 je pro ni opravdu zlomový a moc pro ni znamená.

Queen of the Palace (královna paláce) měla v Nottinghamu, stejně jako na MS, obrovskou podporu fanoušků. Ti každý její vysoký nához či zavření legu oslavovaly mohutnými ovacemi. Naopak když byl u terče Durrant, bylo slyšet hlasité hučení a bučení.

„Všechen kredit patří Fallon. Prožívá nejúžasnější měsíce dosavadní kariéry. Hrát s ní je mnohem těžší než jsem očekával. Byl to jeden z vůbec nejtěžších zápasů, který jsem kdy měl,“ přiznal Duzza, jak zní přezdívka devětačtyřicetiletého Durranta.

Učarovaná byla i samotná Sherrocková. „Wow, jaká atmosféra, jaká noc, jsem velmi šťastná, i když jsem nevyhrála. Děkuji vám PDC za zážitek,“ reagovala ještě jednou na svůj debut v Premier League na svém Twitteru Angličanka a přidala fotky se světovou jedničkou Michaelem van Gerwenem.

Svými výkony Sherrocková udivuje i šipkařské legendy. „Zdá se, že ji vyhovuje hrát na velkých podiích. Mnoho škarohlídů čekalo, že selže. Musejí si ale počkat, v tuhle chvíli je zavřela do jejich krabice,“ konstatoval Wayne Mardle, bývalý profesionální šipkař, který momentálně působí jako moderátor a šipkový expert v Sky Sports.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud