30. dubna 2020 • 22:48

Ondo otočil v Premier League duel s Gawlasem. Jirkal se rozloučil výhrou

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním devátým kolem byla uzavřena úvodní fáze Tipsport Premier League 2020, ve které se deset elitních českých šipkařů utkává prostřednictvím webkamer. Do druhé fáze nepoustoupili Pavel Jirkal a David Rosí. Zbylých osm hráčů si to v dalších sedmi kolech rozdá o postup mezi semifinálovou čtyřku. Nejlepší výchozí pozici má Daniel Barbořák, který vede o jednu výhru před Adamem Gawlasem a Alexandrem Maškem. 



Na úvod 9. kola si vyšlápl David Písek na Michala Šmejdu. Ten sice vyhrál první leg zápasu, ale poté už patřily všechny hry prvnímu jmenovanému, který se tak mohl radovat z jasné výhry 6:1. K té Pískovi pomohly i tři náhozy 180, kterých má v soutěži již 16, ale i úspěšnost zavírání přes 44 procent. „Stoosmdesátky jsou super. Na to se ale nehraje. Jsem rád, že mě tentokrát nezklamaly doubly, na které mám poslední dobou docela smůlu. Poprvé jsem byl docela v klidu. Nebyla tam žádná nervozita a celkově jsem si to užil,“ uvedl po zápase Písek.

Ve svém posledním utkání v soutěži nestačil David Rosí na Alexandra Maška, který udělal klíčový krok k výhře za stavu 2:2. Od té doby soupeři nic nepovolil a zvítězil 6:2. „Dnešní zápas byl tragédie. O doublech se ani nebudu bavit. Zaplaťpánbůh za ten bod a za postavení v první čtyřce,“ zhodnotil přes výhru zápas kriticky Mašek.

Třetí duel odstartoval lépe Adam Gawlas, když se ujal vedení nad Michalem Ondem 3:1. „Máchal“ ale dokázal zareagovat a otočil na 4:3. Lepší pozici už poté nepustil a mohl se radovat z výhry 6:4. „Soustředil jsem se a věděl, že musím hrát pomalu, protože tak hraje i Adam. Nikam jsem nespěchal a bylo to ku prospěchu věci. Začátek soutěže mi trochu utekl, moc jsem chtěl a byl jsem nervózní. Řekl jsem si ale, že musím jít zápas od zápasu, hrát na krev. Povedlo se a díky tomu mám pět bodů,“ konstatoval Ondo.

Ondřej Kysilka poté rychle vedl 4:0 nad Vítězslavem Sedlákem. Ten následně sice korigoval až na 3:5, ale devátý leg patřil Kysilkovi, jenž si připsal pátou výhru v soutěži. „Bodík do Úval. Popravdě jsem chtěl kanára, ale neklaplo to,“ žertoval po výhře spokojený „Kyslíček“.

Závěrečný zápas 9. kola odstartoval parádním zavřením 147 bodů Pavel Jirkal, pro kterého byl souboj s prvním mužem tabulky Danielem Barbořákem posledním v soutěži. „Danchez“ hned kontroval, když následující leg uzavřel 126 body. Od stavu 2:1 pro Barbořáka už ale patřil zápas Jirkalovi, který se tak s Premier League rozloučil výhrou 6:2. „Jsem rád, že jsem alespoň na závěr něco předvedl. Dan naopak neukázal to, na co je zvyklý. Samozřejmě mi pomohlo i vysoké zavření v úvodu,“ zhodnotil zápas Jirkal.

Kromě bojů o postavení v tabulce hráči v turnaji podporují boj proti COVID-19. Za každou hozenou 180 putuje na charitu a nákup zdravotnického materiálu 500 Kč. Celkově již padlo 74 těchto náhozů, tudíž hráči vybojovali doposud 37 000 Kč. Společně s šipkaři můžete podobně přispět i vy. V projektu prizemoney, ve kterém je nyní vybráno přes 20 tisíc korun, bude vaše případná podpora rozdělena tak, že její část poputuje na charitativní akci, kterou vyberou samotní hráči, menší část pak připadne na podporu českých šipkařů.

Výsledky 9. kola Tipsport Premier League 2020

Michal Šmejda – David Písek 1:6
Alexander Mašek – David Rosí 6:2
Michal Ondo – Adam Gawlas 6:4
Vítězslav Sedlák – Ondřej Kysilka 3:6
Daniel Barbořák – Pavel Jirkal 2:6

Tabulka

Pořadí Hráč Legy Body
1. Daniel Barbořák 47:27 7
2. Adam Gawlas 46:32 6
3. Alexander Mašek 41:42 6
4. Vítězslav Sedlák 45:38 5
5. Ondřej Kysilka 44:40 5
6. Michal Ondo 41:45 5
7. David Písek 43:37 4
8. Michal Šmejda 36:39 4
9. Pavel Jirkal 37:46 2
10. David Rosí 19:53 1

10. kolo (1. kolo 2. fáze) je na programu ve středu 6. května od 20 hodin

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud