29. dubna 2013 • 18:40

Krpálkovy odměny za zlato: Kolo, věnec buřtů a prase od Davida Svobody

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se vyplatí! Judista Lukáš Krpálek po čtvrt století jako první Čech vyhrál mistrovství Evropy a valí se na něj hezké věci. V peněžních odměnách dostane 310 000 korun, potěší ho luxusní horské kolo, ale také věnec pravých špekáčků a grilované prase, které mu slíbil moderní pětibojař David Svoboda.



„Co udělám s odměnami, to ještě nevím. Budu se snažit dál vyhrávat a sbírat dál,“ usmívá se Krpálek. „S prasátkem a se špekáčky, to bude jasný. Budu se připravovat směrem na svět a tímhle budu doplňovat energii.“

Kupón na grilované prase, které mu na dálku poslal olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, Krpálka překvapil.

„Je to pro mě novinka. David měl dorazit na mistrovství Evropy fandit, ale nevyšlo mu to,“ říkal Krpálek.

Zlatý judista dostal také od sponzorů horské kolo v hodnotě 90 000 korun, sportovní potřeby za 60 000 korun a také významné peněžní odměny. Svaz juda pro něj vyčlenil 200 000 korun, jeho klub USK Praha pro něj našel 50 000 korun a dalších 60 000 korun dostal od sponzorského nadačního fondu.

Český judista Lukáš Krpálek se stal mistrem Evropy ve váze do 100 kg. Na šampionátu v Budapešti dnes porazil ve finále Nizozemce Henka Grola. Krpálek navázal na evropské tituly Jiřího Sosny z roku 1988 a Zdeňka Písaříka z roku 1954.
Český judista Lukáš Krpálek se stal mistrem Evropy ve váze do 100 kg. Na šampionátu v Budapešti dnes porazil ve finále Nizozemce Henka Grola. Krpálek navázal na evropské tituly Jiřího Sosny z roku 1988 a Zdeňka Písaříka z roku 1954.

„Na kole jezdím moc rád, tohle dost využiju,“ pochvaloval si Krpálek nový bike. „Je to moje vleká záliba. Když mám v létě volný víkend, tak se vypravím na kolo. Když chodím běhat, mám docela problémy ze zády. Raději využiju kolo.“

Víc než 310 000 korun evropský šampion zřejmě ušetří pro budoucnost. Nedávno zrekonstruoval svůj byt na pražské Folimance.

Radost může Krpálek sdílet se svou přítelkyní Evou, dcerou tenisového bose Iva Kaderky. Jeho láska mu v Budapešti fandila v početné skupince českých fanoušků.

„Byla tam, přijela zafandit,“ líčil Krpálek. „Zatím se mnou byla jednou na lize v Rakousku, ale na takovéhle vyšší soutěži byla poprvé. Poté, co se takhle zadařilo, asi bude muset jezdit pořád!“

Krpálek si ale pochvaloval podporu všech českých příznivců, kteří do Budapešti dorazili.

„Hodně mi pomohli, hala vřela. To se mi strašně líbilo,“ pochvaluje si Krpálek. „Osvědčilo se mi to před rokem na turnaji v Praze, kde jsem před domácím publikem porážel dost dobré lidi. Samozřejmě budu rád, když budou jezdit dál.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud