3. června 2019 • 18:02

Fanzony, pálkařský tunel a vstupy pro školy. MS v softbalu láká i rodiny

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen pár dní zbývá do světového šampionátu v softbalu, který se uskuteční od 13. června v Praze a Havlíčkově Brodě. Zúčastní se 16 zemí z pěti světových kontinentů, v úvodním duelu vyzvou čeští reprezentanti mistry světa z Nového Zélandu, tanec Haka nebude chybět. A na co všechno se mohou diváci kromě nejlepších pálkařů a nadhazovačů těšit? „V obou areálech budou připraveny fanzony s velkoplošnou obrazovkou a s mnohými lákadly pro děti,“ prohlásila za organizační výbor Helena Novotná. Vstupenky je možné objednávat přes GoOut. Dostupné budou také na místě, celodenní vstupné vyjde na 200 korun.



Zajímavý, inteligentní sport, kde není nouze o dlouhé odpaly za plot nebo o efektní skoky hráčů za letícím míčem. Tohle všechno je softbal. A kdy jindy tento pálkovací sport prozkoumat, než během domácího mistrovství světa? „Taková akce se pořádá vůbec poprvé v Evropě a je něco neskutečného, že právě v České republice. Připravujeme se na to dlouhodobě a určitě chceme před domácím publikem vybojovat úspěch,“ prohlásil kapitán českého týmu David Mertl.

V Praze bude probíhat šampionát ve Svoboda parku v klubu Joudrs v Bohnicích, v Havlíčkově Brodě zase v Hippos Aréně. Přistavená je velká krytá i nekrytá tribuna. Místa na nich jsou však limitovaná, doporučuje se tak včasný příchod nebo objednání přes internet. Vstupenka platí na celý hrací den. „Program bude zaměřený na celou rodinu tak, aby byly děti dobře zabaveny a rodiče si dali něco dobrého k jídlu a k pití. Navštívit pálkovací sport je kulturní událost,“ dodala Helena Novotná z organizačního výboru České softballové asociace.

Diváci se při mistrovství světa v softbalu mohou těšit na mnohé doprovodné aktivity
Diváci se při mistrovství světa v softbalu mohou těšit na mnohé doprovodné aktivity

Šampionát potrvá od 13. do 23. června. Každý den si mohou zájemci přijít vyzkoušet různé dovednosti, hlavně samozřejmě ty softballové. Připraven bude pálkařský tunel, který při tréninku používají ti nejlepší pálkaři světa. Pro nejmenší bude k dispozici skákadlo ve tvaru softballového hřiště, kde se nejen unaví, ale také dozví něco o tomto sportu. Osahat si můžete pravé softballové vybavení a vyzkoušíte si, jak složité je chytit míček do kožené rukavice.

Dopolední zápasy základní části mistrovství světa jsou zpřístupněné zdarma třídám základních škol. Systém pro přihlášky škol se však uzavřou ve středu 5.6. Vstupenky na akci je možné zakoupit v předprodeji online na webu mistrovství světa nebo u výhradního prodejce GoOut, samozřejmě je možné je získat také na místě. Nákup v předprodeji je cenově zvýhodněn, k permanentní vstupence náleží tričko MS zdarma, které bude k vyzvednutí v průběhu mistrovství ve stánku Kappa.

Kompletní informace najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud