23. února 2022 • 12:55

Šílenci na sjezdovce. Ve Špindlu se řítili na kole po sněhu a ledu stovkou

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní divočina, která nemá v Česku obdoby. Extrémní bikerský závod Chinese Downhill se již po sedmé konal na sjezdovce Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně, dvě stě závodníků se hnalo na trati o délce dva kilometry. Na ledovaté sjezdovce dosahovali až stokilometrové rychlosti.



Sjezdovka byla pokrytá ledem, podle pravidel však bylo zakázáno používat jakékoliv kovové hroty v cyklistických pláštích. S podmínkami se nejlépe vypořádal Matouš Silovský. Na druhém místě dojel zkušený závodník a současně pořadatel závodu Michal Maroši.

„Tento ročník byl výjimečný. Celá trať se dala jet prakticky na bruslích, protože sjezdovka byla celá pokrytá ledem. Byl velký majstrštyk dokončit závod bez pádu. Kdo to dokázal, má u mě velký respekt,“ řekl Maroši.

„Kvůli namrzlému povrchu sjezdovky se nevyplácelo brzdit. Sám jsem brzdy prakticky nepoužil a to mě možná posunulo na čelo závodu. Chinese Downhill je pro mě srdcová záležitost. Jsem rád, že jsem po umístěních na stupních vítězů v minulosti letos vyhrál,“ dodal vítězný Matouš Silovský.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud