4. května 2016 • 17:32

Dostihový klub iSport.cz: Blíží se první dostih! V Pardubicích poběží Theophilos

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projekt Dostihového klubu iSport.cz, který si klade za cíl dát možnost běžným fanouškům ochutnat pocity majitele dostihového koně, oficiálně startuje. Trenér Josef Váňa klubu pronajal šestiletého hnědáka Theophila, který v klubových barvách poprvé poběží v sobotu 21. května v Pardubicích.



Zelenobílý dres Dostihového klubu iSport.cz, jehož podobu si během zimy zvolili kluboví členové, se předposlední květnovou sobotu poprvé objeví na dostihové dráze. Během překážkového mítinku v Pardubicích si ho oblékne jezdec, který povede šestiletého Theophila.

Nadějný hnědák je na začátku překážkové kariéry, ale vloni už skončil druhý v Mostě v dostihu na 3600 metrů a v listopadu zakončil sezonu vítězstvím ve steeplechase na 3500 metrů v Kolesách.

„Já jsem rád, že se to případným spolumajitelům mohlo líbit, protože to vítězství bylo celkem přesvědčivé,“ pochvaloval si tehdy Váňa.

Dostihový klub iSport.cz se sešel u Váni. Členové viděli svého koně pro Velkou
Video se připravuje ...

Dostihový klub původně zvažoval i jména jiných dvou Váňových koní, nakonec se obě strany dohodly na angažmá Theophila, jehož budoucnost sám dostihový principál vidí možná až ve Velké pardubické.

„Theophilos je kůň, kterého bychom chtěli zaměřit vyloženě pro Velkou pardubickou. To znamená, že by začal v Pardubicích od maličkých dostihů. Postupem času, pokud bude zdravý, by rostl až k případnému stratu ve Velké pardubické,“ vysvětluje Váňa.

Dostihový klub iSport.cz se za několik měsíců činnosti stal s několika desítkami členů historicky nejpočetnějším dostihovým syndikátem v zemi. Stále je však otevřený novým zájemcům, kteří by si chtěli vyzkoušet, jaké to je vlastnit dostihového koně.

Do klubu může vstoupit každý za příspěvek v hodnotě tisíc korun na rok ZDE

Už v sobotu 14. května klub pro své členy pořádá návštěvu Váňových stájí v Mlýncích a Bohuslavi na Karlovarsku. Kdokoli z nových členů, který se přihlásí do 12. května a zaplatí klubový poplatek, se může této akce zúčastnit.

Koně v Dostihovém klubu iSport.cz čekají první závody Koně v Dostihovém klubu iSport.cz čekají první závodyFoto Koláž iSport.cz


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud