13. října 2012 • 17:32

Váňa bral i třetí místo: I šedesátníci dokážou velké věci

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohlo to být pro něho čtvrté vítězství v řadě, celkově deváté. Přesto se legendární žokej Josef Váňa po závodě nezlobil. Se třetím místem byl spokojený. „Z českých koní jsme byli nejlepší,“ chválil v rozhovoru pro Českou televizi svého Tiumena, v jehož sedle vyhrál poslední tři ročníky Velké pardubické.



Váňa i ve svém věku znovu dokázal, že jako veterán bude jednou z hlavních postav slavného a těžkého dostihu. Od začátku však bylo zřejmé, že za vítězstvím míří žokej Jan Faltejsek s hnědkou Orphee des Blins.

Žokej Jan Faltejsek zažil v sobotu v Pardubicích hodně radosti. Vyhrál totiž Velkou pardubickou.Foto ČTK/Roman Vondrouš

„Moc chyb jsme neudělali, jel jsem to na Tiumenův pocit. Dneska vyhrál ten lepší, ta kobyla byla úžasně připravená. Nemělo cenu jí dohánět,“ uznal Váňa. „Perfektně jsem si závod užil. A že jsme třetí? Já jsem spokojený, stejně tak bude majitel Tiumena.“

Váňa za týden oslaví šedesátiny, dnešní triumf by byl nádherným dárkem. „Ale to nevadí. Povzbudil bych všechny, co jim táhne na šedesát jako mně. Neházejte flintu do žita. Vidíte, že se toho ještě dá spoustu dokázat,“ vzkázal Váňa ještě ze sedla Tiumena.

Podívejte se na rozhovor s Josefem Váňou po dojezdu 122. ročníku Velké pardubické
Video se připravuje ...

Majitel třetího koně v pořadí Velké pardubické Ivo Köhler v cíli zářil spokojeností. "Já jsem snad šťastnější, než kdybychom vyhráli," překvapil novináře. "Žokej Faltejsek nasadil fantastické tempo a já jsem měl obavu, zda to na nás není moc rychlé. Váňa to ale správně odhadl," dodal Köhler.

Váňa v sedle Tiumena tak nakonec proťali cílovou metu jako třetí v pořadí. "Jsme moc spokojení. Během dostihu to vypadalo tak, jako by Váňa i Tiumen omládli o deset let. Kdyby ale honili vítěze, tak by neskončili nakonec ani do pátého místa."

Josef Váňa na deváté vítězství ve Velké pardubické nedosáhl
Josef Váňa na deváté vítězství ve Velké pardubické nedosáhl

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud