Ivo Pospíšil
12. prosince 2014 • 23:00

Takhle křičí Troll(e)! Pro mě byl king of the match, uznal Barák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GÖTEBORGU | Vybláznil sebe i diváky. Mlátil se do hlavy, do prsou, řval, vystřeloval ruce do vzduchu a na konci první třetiny dokonce vzal balonek a hodil ho do sektoru dánských fanoušků. „V hecování byl tři levely dál než já,“ uznal brankář a redaktor iSport.cz Jan Barák na adresu dánského gólmana Mikea Wede Trollea. I díky jeho výkonu nakonec Češi ve čtvrtfinále vyhráli jen 5:1.



Když dohráli zápas, šli si podat navzájem ruce a český brankář Jan Barák mu řekl: „Pro mě jsi King of the match – Král zápasu.“

Co na tom, že Dánové to čtvrtfinále prohráli 1:5, jejich brankář Mike Wede Trolle se stal hrdinou a miláčkem fanoušků. Pochytal českým útočníkům třicet střel, byl vyhodnocen mužem zápasu a svými emotivními reakcemi po (skoro) každém úspěšném zákroku dostal do varu celou halu.

„Nebýt jeho, dostali deset gólů a lidi se mě tu neptají, jestli není 5:1 málo. Tohle jde za ním. Je to takový šílený trol, vždyť on se vlastně jmenuje Trolle. Viděl jsem, jak už odchytal zápas s Němci a tam se mi taky líbil. To prostě odlišuje dobré gólmany od výborných. Musíte ten výkon zopakovat a tohle se mu povedlo,“ vyprávěl Barák.

VIDEO: sestřih ze zápasu Česko – Dánsko i show Mikea Wede Trollea

I český reprezentant a redaktor webu isport.cz je známý svými emotivními gesty. Během zápasu tleská, povzbuzuje, křičí, diriguje, ale to, co předvedl ve čtvrtfinále Trolle, to ho zastínilo.

„Byl ještě o tři levely výše, než co předvádím já. Mě to pomáhá hecovat sám sebe, já to dělám pro sebe, mám radost ze zákroku, ale ten člověk si troufnul na celou halu Scandinavium,“ všiml si Barák.

„Zajímalo by mě, kde se to v něm bere. Líbilo se mi to, protože zbláznil lidi, a kdyby tady nebyl on a nechytal takhle, tak by třeba byli zticha. Prostě to táhl. Přišlo mi to jako v házené, tam ti gólmani musí mít radost, i když ho ten míč trefí do ksichtu a radují se. Asi je to pořádný showman,“ doplnil.

Navíc Baráka i inspiroval. Ve třetí třetině, když byl Trolle opět v ráži, Barák zneškodnil jeden samostatný únik. Výsledek? Vstal, rovněž zapumpoval rukou a zakřičel. 

„To jsem totiž bral osobně. Zrovna čaroval asi u třetí nebo čtvrté šance, když tu najednou na mě někdo jede sám, takže jsem měl strašnou radost, že jsem mu to chytil. Proto jsem mu tak trochu vrátil. Byl to takový rytířský duel a on si toho asi také všiml, protože jsme na sebe ještě mrkli,“ vyprávěl Barák. „Musím říct, že vypadá jako fajn kluk a super gólman. Navíc se neustále zlepšuje. Pamatuji si, jak jsme s nimi hráli v kvalifikaci, a on tehdy dostal dvanáct gólů. Teď ovšem udělal takový protest. Uměl prostě vyladit formu na mistrovství světa,“ dodal Barák.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud