Zdeněk Janda
14. dubna 2024 • 17:29

Společné manželské zlato? Nevyšlo to. Mirva měla slzy v očích. Co Joonas?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl to být jeden z pikantních příběhů Superfinále. Dva tituly pro manželský pár. Jenže tenhle plán vzal za své hned v prvním utkání. Mirva Naava, opora florbalového Chodova, v ženském finále prohrála s Vítkovicemi 3:5. Čest rodiny tedy teď musí udržet finský manžel Joonas, jenž ze střídačky jako kouč povede Mladou Boleslav. Ta vyzve od 17.30 hodin favorizovaný Tatran. Ženské finále sledovalo 10 647 fanoušků, což je divácký rekord. Na to mužské nejspíš ještě pár tisíc přibude.



Se svým týmem se připravoval na šlágr. Na nejdůležitější zápas sezony. Joonas Naava, kouč Mladé Boleslavi, tedy ani neměl čas se svojí manželkou prožívat její vrcholný zápas.

„Určitě je to speciální. Mluvili jsme o tom před sezonou, teď je to realita,“ těšil se ještě před Superfinále Naava, finský florbalový expert, jenž zároveň působí jako asistent u mužské reprezentace.

Jeho 30letá manželka Mirva patří ke klíčovým oporám Chodova. „Je to pro nás velká věc. Rád bych viděl, jak zvedá trofej!“ přál si manžel.

Ovšem nevyšlo to.

Jeho manželka, která nastupovala jako obránkyně v první formaci, opouštěla hřiště se slzami v očích. Stejně jako většina spoluhráček. Byl to velký rozdíl oproti juchajícím hráčkám Vítkovic, které slavily s fanoušky, na hlavách měly vítězné růžové kloboučky.

V sezoně sice s Chodovem prohrály oba vzájemné zápasy, ale nakonec to na nich nezanechalo žádnou stopu. Takže favorit uspěl ve finále podruhé v řadě. Tentokrát před rekordní návštěvou na ženský florbal, dorazilo o několik stovek víc fanoušků než minulé sezoně.

Aktuální maximum činí 10 647 lidí.

„Nám se sezona ze začátku nevydařila, měly jsme problémy se sehráním a sebevědomím, ale postupem času jsme si začaly věřit," popisovala vítkovická kapitánka Sára Seevaldová.

Chodov odešel jako poražený. Zlatý manželský příběh se tedy musí odložit. Minimálně o rok.

Ale už jenom to, že se finský pár potkal společně na takové vrcholné akci, byla velká událost. Velmi pikantní. „Určitě jsme za ní měly radost. Je hrozně fajn. I když česky moc nemluví, normálně se s námi baví, zapojuje se, je to super,“ říkala před nejdůležitějším utkáním sezony kapitánka Daniela Frantíková.

V tu dobu i ona doufala, že spolu s Mirvou bude slavit celý tým. Vítkovice ale ukázaly sílu. A ve velkém finále Chodov porazily. Znovu. V Superfinále už popáté.

„Nepovedené dva zápasy s Chodovem v sezoně jsme braly, že to tak asi mělo být. Dívaly jsme se, jak hraje a byly jsme připravené na jejich speciální situace. Říkaly jsme si, jak bránit, to se povedlo," hodnotila útočnice Seevaldová.

Od 17.30 hodin se hraje mužské finále. Mezi Tatranem a Mladou Boleslaví. Tu vede právě Naava.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud