5. března 2014 • 23:53

Šumský se upsal futsalové Chrudimi. Může si hrát bez řevu na Brazilce

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen na trávě, ale i v hale to zkusí talentovaný fotbalista Nicolas Šumský, jenž by rád restartoval svou kariéru. Po návratu ze slovinské Gorice, kam odešel po tragické autonehodě z Bohemians 1905, bude hrát za divizní Vysoké Mýto, ale odteď může oblékat i dres futsalového týmu ERA-PACK Chrudim. Ve středu s ním podepsal smlouvu do konce soutěžního ročníku.



„Jsem moc rád, že jsme našli společnou řeč a že vedle velkého fotbalu mohu nakouknout i do kuchyně světového futsalového klubu,“ uvedl dvacetiletý hráč pro webové stránky devítinásobného českého šampiona a účastníka futsalové Ligy mistrů.

Na svém facebooku pak technicky nadaný hráč odlehčeným tónem dodal: „Konečně si můžu hrát na Brazilce a nikdo na mě neřve.“

Právě několik Brazilců v Chrudimi působí, stejně jako španělští trenéři. A Šumský se s nimi po angažmá v Argentině a Brazílii dobře dorozumí. I proto by měl spíš než přímo na hřišti alespoň zprvu vypomoci hlavně jako překladatel.

„Pro mě osobně je to velké zpestření a hlavně nová zkušenost. Pevně věřím, že to samé bude platit i obráceně a že jako žolík v záloze a tlumočník nezklamu,“ prohlásil Šumský.

„I v tom, že umí španělsky, je pro nás atraktivní,“ uvedl již dříve pro iSport.cz prezident chrudimského klubu František Tichý.

„Dnešní futsal je o signálech, ty nejdou naučit během chvíle,“ naznačil, že Šumský těžko hned naskočí do sestavy. V létě se pak uvidí, zda se Šumský bude věnovat souběžně fotbalu i futsalu i nadále, nebo dá jednomu či druhému přednost

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud