Adam Procházka
14. listopadu 2018 • 21:57

Skvěle! Chrudim vstoupila do elitní fáze Ligy mistrů výhrou nad Lidou

Autor: Adam Procházka, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté Chrudimi vstoupili do elitní fáze Ligy mistrů suverénní výhrou 4:0 nad běloruskou Lidou. Domácí dali všechny góly až ve druhém poločase, dvakrát se trefil Matěj Slováček. Čeští šampioni další utkání skupiny D sehrají ve čtvrtek proti Pescaře, která podlehla Kajratu Almaty 1:4.



Chrudimští byli od začátku aktivnější, ale Lidu držel gólman Golovňov, jemuž na konci první půle pomohlo i břevno po Maxově ráně. Domácí se poprvé dočkali ve 23. minutě, kdy Évertonovu zblokovanou střelu Bagatini dorazil do odkryté branky.

O chvíli později se po individuální akci prosadil Slováček, který ve 36. minutě při power play soupeře zvýšil na 3:0. Těsně před koncem zápasu uzavřel skóre Felipe. Hosté však ve druhém dějství čtyřikrát trefili brankovou konstrukci.

Už před tímto zápasem si první tři body ve skupině připsal také favorizovaný Kajrat Almaty, který porazil Pescaru 4:1. Italové šli do vedení sice už po osmi sekundách hry zásluhou Bertoniho, ale další gól už nepřidali. Naopak v závěru první půle vyrovnal Tayebi a po přestávce už se trefovali pouze hráči kazašského celku.

Deset minut před koncem vstřelil, jak se později ukázalo, vítěznou branku Orazov. Na 3:1 zvýšil střelou přes celé hřiště do prázdné branky gólman Higuita a odkrytou klec trefil i minutu před koncem Orazov.

Elitní fáze Ligy mistrů pokračuje v Chrudimi ve čtvrtek 15. listopadu. Nejprve se od 17:30 proti sobě postaví Kajrat Almaty a Lida. Následně bude čekat od 20 hodin Chrudim duel s Pescarou. Do závěrečného turnaje Final Four postoupí jen vítěz skupiny. Chrudim se mezi nejlepší čtyřku ještě nikdy v historii neprobojovala.

Výsledky chrudimské skupiny elitní fáze Ligy mistrů:

ERA-PACK Chrudim – LSM Lida 4:0 (0:0)
Branky a asistence: 23. Bagatini (Éverton), 29. Slováček, 36. Slováček (Felipe), 39. Felipe.

Kajrat Almaty – Pescara 4:1 (1:1)
Branky a asistence: 19. Tayebi (Taian), 30. Orazov (Tursagulov), 37. Higuita, 39. Orazov (Favero) – 1. Bertoni (Murilo).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud