7. června 2014 • 22:46

MS se jim vzdálilo. Čeští házenkáři prohráli v Srbsku o osm gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři prohráli v prvním zápase play off o postup na mistrovství světa v roce 2015 na palubovce Srbska 15:23 a vzdálila se jim účast na šampionátu, kde naposledy startovali v roce 2007. Reprezentanti se od úvodu trápili v útoku, po změně stran sice ztrátu trochu snížili, ale závěr po vyloučení kapitána Filipa Jíchy jim nevyšel. Odveta se hraje za týden v Brně.



Čechům tak zatím nevychází odveta za prohrané baráže o MS se Srbskem z let 2008 a 2010. Stejného soupeře dokázala reprezentace v play off vyřadit jen v roce 2006. Naposledy prohrál národní tým baráž předloni s Ruskem.

Češi vyrukovali na Srbsko i s Jíchou, který v posledních týdnech hraje se sebezapřením kvůli zraněnému kotníku. Hosté chtěli s favoritem co nejdéle udržet krok, jenže místo toho prožili střelecky nejhorší poločas v samostatné historii. Za úvodní dějství dali pouhých šest branek a brzy nabrali manko.

V obraně si přitom český celek vedl solidně a gólman Galia, který dostal přednost před Štochlem, vytáhl několik dobrých zákroků. V útoku ale hosté tápali.

Proti zatažené srbské obraně byli Češi bezradní a poté, co si odešel odpočinout Jícha, se přestali prosazovat téměř úplně. Mezi 19. a 34. minutou skórovali hosté jen dvakrát a srbský náskok narostl už v první půli na osm gólů.

Po změně stran hosté přidali a v polovině druhé půle se přiblížili na rozdíl pěti branek. Velkou zásluhu na tom měl i skvěle chytající Galia, který za dvacet minut povolil Srbům jen čtyři branky.

Zdálo se, že by domácí v nečekaně komorní atmosféře v Niši mohli znervóznět. Jenže v 51. minutě rozhodčí přísně vyloučili po potyčce Jíchu s Beljanskim a předloňští vicemistři Evropy v závěru opět odskočili na rozdíl osmi branek.

První utkání play off o postup na MS 2015 házenkářů:

Srbsko - ČR 23:15 (13:6)

Sestava ČR: Galia, Štochl - Babák, Bečvář, Horák, Hrstka, Jícha, Jurka, Kasal, Kubeš, Motl, Petrovský, Šindelář, Sobol, Stehlík, Stržínek.

Rozhodčí: Zotin, Volodkov (oba Rus.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/4. Vyloučení: 3:2. ČK: 51. Beljanski - 51. Jícha.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud