22. května 2016 • 21:28

Házenkářky Mostu slaví po obratu se Slavií čtvrtý titul po sobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Mostu získaly už čtvrtý mistrovský titul po sobě. Severočešky dnes zvítězily v rozhodujícím třetím zápase finále českého play off interligy na půdě pražské Slavie 26:22 a po obratu ovládly sérii poměrem 2:1 na zápasy.



Mosteckým hráčkám se stejně jako předloni povedl proti Slavii dokonalý obrat finále. Tentokrát vyhrály oba venkovní duely a otočily stav série z 0:1 na 2:1. Pražanky naopak nezlomily dlouhé čekání na titul, které trvá od roku 2010.

Baník nabuzený sobotním vyrovnáním série vstoupil do rozhodující bitvy o titul mnohem lépe a už v páté minutě vedl 5:1. V obrovském dusnu haly v Edenu se poté bojovalo o každý gól a slávistky postupně snížily manko na 8:9. Jenže v závěru prvního poločasu několikrát ztroskotaly na hostující brankářce Müllnerové a Most díky tomu vyhrál úvodní dějství 11:8.

Sekundu před přestávkou ale rozhodčí odpískali faul hostující Súkenníkové, což neunesl mostecký kouč, vběhl na hřiště a sudí udělili dvouminutový trest i jemu. Pražanky v druhé půli dvojnásobnou přesilovku využily a Stellnerová ve 33. minutě srovnala na 11:11.

Obě gólmanky se pak mezi tyčemi překonávaly. Slávistky měly několik šancí poprvé získat vedení, jenže v útoku pokaždé udělaly zbytečnou technickou chybu a to je nakonec stálo titul. Baník třemi góly odskočil ve 48. minutě do rozhodujícího vedení 18:15 a v závěru už nalomený domácí tým k ničemu nepustil.

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 3. zápas:
Slavia Praha - Baník Most 22:26 (8:11)
Konečný stav série 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud