3. března 2024 • 15:18

Debakl v kvalifikaci. Házenkářky opět nestačily na Nizozemky, padly 25:42

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

České házenkářky ve čtvrtém z šesti utkání kvalifikace mistrovství Evropy utrpěly debakl 25:42 v Nizozemsku. Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla nenavázaly na výkon ze středečního vzájemného duelu v Praze, kde favoritkám podlehly těsně 29:30, a podruhé ve čtyřčlenné skupině nebodovaly. Světové šampionky z roku 2019 v neděli rozhodly v Hertogenboschi už během úvodního poločasu, který vyhrály 24:11.



Češky mají ve skupině čtyři body a nadále figurují na druhém místě, bodově dotáhnout je ale může večer Portugalsko. Nizozemky jsou stoprocentní. Na šampionát, který budou na přelomu listopadu a prosince hostit Rakousko, Maďarsko a Švýcarsko, projdou první dva týmy z každé skupiny a čtyři nejlepší celky z třetích míst.

Češky podlehly Nizozemkám i ve čtvrtém zápase za poslední rok. Vloni v březnu s nimi prohrály ve Zlaté lize a v prosinci na světovém šampionátu, kde osmým místem vyrovnaly maximum od rozdělení federace. Oba týmy se znovu utkají v dubnové olympijské kvalifikaci.

Kvalifikace mistrovství Evropy házenkářek - skupina 3:

Nizozemsko - Česko 42:25 (24:11)

Sestava a branky Česka: Kudláčková, Novotná 1, Řezáčová - Königová 2, Demlová, Stříšková 2, Kordovská, Šustáčková 1, Desortová, Kuxová 3, J. Franková, A. Franková 2, Dresslerová 1, Zachová 2, Jeřábková 2, Cholevová 9.

Nejvíce branek Nizozemska: Malesteinová a Van der Vlietová po 6. Rozhodčí: Vujačičová, Kazanegraová (obě Č. Hora). Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/3. Vyloučení: 4:0. Diváci: 2750.

Nizozemský val brání české házenkářce v šanci
Nizozemský val brání české házenkářce v šanci

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud