Ondřej Němec
14. října 2020 • 19:29

Hnilička je frajer! Novotný a Vémola smekají za výjimku pro Oktagon

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávanému turnaji Oktagon 17 už nic nestojí v cestě! Promotéři největší československé MMA organizace dostali od vlády výjimku a mohou akci 17. října v Brně uskutečnit. „Uděláme bublinu, aby vše proběhlo, jak má. V tuhle chvíli jsme rozjeli vše potřebné,“ říká o realizaci galavečera Ondřej Novotný, český šéf Oktagonu. „Je prostě super, že jsme považováni za sportovní špičku, jako třeba tenis a fotbal,“ pochvaluje si vývoj situace Karlos Vémola, který bude hlavní hvězdou sobotní akce.



Nebylo to snadné, ale podařilo se. Organizace Oktagon MMA dostala povolení, aby turnaj s číslicí 17 uskutečnila podle původního plánu v Brně.

„Úsilí nás to stálo a stojí enormní množství, ale jsme samozřejmě rádi, že to takhle dopadlo,“ komentuje Ondřej Novotný , český promotér Oktagonu. „Věřili jsme tomu od začátku, proto jsem byl relativně sebevědomý ve svých prohlášeních.“

Z toho, že se akce uskuteční na území České republiky, má radost i Karlos Vémola , jenž se téměř po roce vrátí do boje. Soupeřem mu bude norský bijec Thomas Robertsen. „Je to super pro všechny kluky, kteří se na to připravovali, včetně mě,“ říká český Terminátor. „Myslím si, že největší výhra je to vlastně pro celé MMA v Česku. Politici o nás už vědí a celá republika považuje náš sport za atraktivní a důležitý. To, že jsme jako jeden z mála sportů dostali výjimku, opravdu dokazuje, že MMA už tu má váhu,“ pochvaluje si Vémola.

A díky čemu, respektive komu, bylo možné výjimku vyjednat? Novotný má jasno: „Určitě by to nešlo bez člověka se jménem Milan Hnilička . Který se, podle mě, od začátku korona-krize ukázal být extrémně důležitým člověkem pro český sport,“ hodnotí promotér práci šéfa Národní sportovní agentury. „Ne-li nejdůležitějším. Je to frajer, který když se do něčeho dá, tak se za to pere, často víc než předsedové svazů těch daných sportů.“

Podobného názoru je i bojovník Vémola. „Myslím, že veliké díky patří Milanu Hniličkovi. Je to člověk, který sportu rozumí a ví, co sportovci potřebují. On je opravdu muž na správném místě.“

Promotér MMA Ondřej Novotný i zápasník Karlos Vémola si cení Milana Hniličky za udělení výjimky pro Oktagon 17
Promotér MMA Ondřej Novotný i zápasník Karlos Vémola si cení Milana Hniličky za udělení výjimky pro Oktagon 17

Plánovaný turnaj ale proběhne v rámci mimořádně přísných hygienických opatření, naprosto bez diváků a za minimálního počtu lidí na ploše, kde se budou zápasy v kleci odehrávat.

„Uděláme bublinu, aby vše proběhlo tak, jak má. V tuhle chvíli jsme rozjeli vše potřebné,“ říká Novotný. „Zároveň jsme stopli vše, co jsme připravovali na Slovensku, v Rakousku, v Maďarsku a Polsku.“ V uvedených zemích měla organizace Oktagon MMA vyhledané náhradní lokace pro uspořádání turnaje. Promotéři totiž nechtěli za žádnou cenu připustit odložení či zrušení dlouho očekávané akce.

Krom comebacku Vémoly dojde i na titulovou bitvu veltrové divize, mezi Davidem Kozmou a Maďarem Matém Kertészem. Ti už se spolu v minulosti střetli a jako vítěz odcházel český bojovník. Jak dopadne odveta a další bitvy turnaje, budou moci fanoušci sledovat živě pouze prostřednictvím placeného streamu.

Oktagon 17 sledujte ZDE<<<

KARLOS SHOW: Jan Kraus dělal vztahového poradce. Jak to dopadlo?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud