Marek Stodůlka
11. února 2020 • 15:45

Konec Pudilové v UFC! Bojovnice se objevila na seznamu propuštěných

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec! První česká zástupkyně v nejslavnější MMA lize světa se musí poohlížet po novém angažmá. Po čtyřech prohrách v řadě svítí na webu UFC u jména Lucie Pudilové „bývalá zápasnice“. S informací přišel nejprve novinář Zane Simon specializující se na UFC, žádné oficiální prohlášení zatím nebylo vydáno, podle informací deníku Sport se ale jedná o hotovou věc. Nicméně o „Příbramskou střelu“ bude určitě velký zájem v mnoha dalších organizacích.



Česká bojovnice se už delší dobu pohybovala na hraně. Již po prohře s Antoninou Ševčenkovou se spekulovalo, zda nepůjde o konec Lucie Pudilové v UFC.

Po dalším neúspěchu v souboji s Justine Kishovou se však čas příbramské rodačky v hlavní světové lize naplnil. „Po pár aktualizacích to vypadá, že tito zápasníci už nefigurují v UFC,“ napsal na Twitter americký novinář Zane Simon, který pro uznávaný portál bloodyelbow.com monitoruje novinky týkající se zápasníků UFC.

Mezi třinácti jmenovanými na seznamu se nachází právě také Pudilová. „Nemohu se k tomu vyjadřovat, protože žádné oficiální informace od managementu v Americe nemáme,“ komentoval zprávu o konci své svěřenkyně v UFC trenér Ladislav Erdelyi. „Ať už by to tak bylo, nebo ne, musí nám nejprve poslat písemné vyrozumění, což se zatím nestalo.“

Pudilová se poprvé představila v UFC v březnu roku 2017. „V noci došlo k naplnění mých snů. Tři roky zpět jsem si tento cíl spolu s trenérem Láďou Erdelyim vytyčila, a začali jsme tvrdě pracovat a dřít. Mohu potvrdit, že jsem podepsala kontrakt s UFC,“ oznámila tehdy kariérní posun s obrovským nadšením.

Lucie Pudilová musela na vážení do naha, ale limit splnila
Lucie Pudilová musela na vážení do naha, ale limit splnila

Talentovaná válečnice naskočila do věhlasného oktagonu s bilancí 6-1, a ačkoli v premiéře prohrála, předvedla perfektní duel. Poté přišla dvě vítězství a následně nelichotivá šňůra čtyř neúspěchů, která se jí stala osudnou.

V každém střetu se však Češka prezentovala atraktivním a vyrovnaným bojem, což jí vyneslo dva finanční bonusy za zápasy večera. Na náročné cestě chyběla mladé reprezentantce trocha štěstí.

U většiny jejich střetů totiž do poslední vteřiny nebylo jasné, komu rozhodčí zvednou ruku. Minimálně ve dvou případech by se nikdo nemohl divit, kdyby vítězství nezískala soupeřka, ale Pudilová.

S bilancí dvou výher a pěti porážek se však v UFC dá udržet jen těžko. Neúspěch se v první lize zkrátka neodpouští ani atraktivním válečníkům.

Příbramská střela však nemusí zoufat, v pětadvaceti letech je ještě stále téměř na začátku kariéry, navíc je její jméno ve světě už docela známé. Možností by tak mělo existovat několik.

Druhá největší organizace Bellator, ženská jednička Invicta nebo domácí Oktagon? To je pár z mnoha asociací, které by mohly o Pudilovou stát.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud