Marek Stodůlka
7. června 2020 • 10:46

UFC: Brutální KO vteřinu před koncem kola a další dominantní obhajoba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Galavečer UFC 250 měl spád. Hned pět duelů skončilo už v úvodním kole. Nejtvrdší knokaut zaznamenal na konci druhé pětiminutovky Cody Garbrandt. Američan tak ukončil nepříjemnou sérii tří porážek v řadě. V hlavním zápase pak Amanda Nunesová nedala Felicii Spencerové z Kanady žádnou šanci a dokráčela si pro osmou výhru v titulových soubojích za sebou.



Nechybělo snad vůbec nic. Možná jen diváci přímo na místě. Jinak si ale fanoušci bojových sportů přišli při sledování turnaje UFC 250 na své, k vidění byly tvrdé knokauty, dotažená škrcení i vyrovnané souboje. S notnou dávkou nervozity musel do duelu nastupovat americký bojovník Cody Garbrandt.

Po třech prohrách za sebou a propadu žebříčkem mu nezbývalo nic jiného, než porazit Raphaela Assuncaa, aby znovu nakopl kariéru. Brazilec na tempo bijce z Ohia od začátku nestačil. Garbrandt se totiž výborně pohyboval, okopával soupeři nohy a nenechal se vyprovokovat do zbytečné přestřelky, což se mu stalo osudným v minulých zápasech.

Když už se možná oba bojovníci viděli v rozích klece, jak probírají taktiku na další kolo, přistál rozhodující úder. Přesně s gongem ukončujícím druhou pětiminutovku se totiž Garbrandt ponořil, spustil ruce a trefil Assuncaa pravým hákem na bradu. Sedmatřicetiletý veterán se tak místo židličky ve svém rohu ocitnul na podlaze, z níž ho museli zvedat až členové týmu.

Brazilec potřetí za sebou padl, zatímco rodák z Ohia stejně dlouhou neslavnou šňůru přetrhl. „Je to úžasné. Byla to dlouhá cesta z naprostého vrcholu v pětadvaceti letech spadnout a třikrát prohrát. Vrátila se mi vášeň a mentalita být zase nejlepším na světě,“ pronesl Garbrandt v pozápasovém rozhovoru. „Vím, že jsem rychlý, silný a technický, prostě jsem ty minulé souboje zahodil,“ posteskl si vítěz bonusu za výkon večera.

O poznání příjemnější sérii protáhla šampionka ženské bantamové i pérové divize Amanda Nunesová. Soupeřku Felicii Spencerovou přestřílela téměř o sto úderů, k tomu přidala šest úspěšných strhů a přestože souboj neukončila předčasně, o jejím vítězství nebylo před vyhlášením výsledků pochyb.

Lvice, jak si brazilská šampionka nechává říkat, tak roztrhala další protivnici a zapsala do statistik jedenáctou výhru v řadě, z toho osmou v titulových střetnutích. Nadále tak drží pásy pérové i bantamové divize. Zápasy navíc zvládá naprosto dominantně a UFC začínají docházet válečnice, která by mohly Nunesovou ohrozit. Poslední vyrovnanou bitvu zažila v roce 2015, kdy na body těsně porazila současnou královnu muší váhy Valentinu Ševčenkovou.

V hlavním zápase pak Amanda Nunesová nedala Felicii Spencerové z Kanady žádnou šanci a dokráčela si pro osmou výhru v titulových soubojích za sebou.
V hlavním zápase pak Amanda Nunesová nedala Felicii Spencerové z Kanady žádnou šanci a dokráčela si pro osmou výhru v titulových soubojích za sebou.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud