Marek Stodůlka
11. října 2020 • 10:00

Nejlepší knockout v historii UFC?! Z Američana je hvězda, Cormier nevěřil

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jean-Claude Van Damme by se při sledování turnaje UFC Fight Night 179 rozplýval. Joaquin Buckley totiž předvedl kop, při němž se nejspíš inspiroval právě hrdinou akčních filmů. Neuvěřitelný úder z otočky může bez problémů aspirovat na knockout roku. „Je tohle nejlepší knockout v historii UFC?“ ptal se dokonce oficiální Twitterový účet organizace. Američan se tak přes noc stal hvězdou.



Neexistuje lepší způsob, jak ukončit zápas, než knockoutem. Když to navíc uděláte v takovém stylu jako Joaquin Buckley, trefili jste jackpot. Američanův souboj s Impou Kasanganayem se nedostal ani na hlavní kartu turnaje UFC Fight Night 179, stejně se ale po galavečeru nebude mluvit o ničem jiném.

Rozhodující úder, kterým ukončil Buckley zápas, trefil přesně po dvou minutách druhého kola. Snažil se soupeře kopnout do žeber, ten mu jej však zachytil, tak se Američan odrazil, otočil a druhou nohou orazítkoval Kasanganayovu bradu. Do té doby neporažený bojovník strnul a skácel se k zemi.

Podobné ukončení nejslavnější organizace nepamatuje. A následoval nejen výbuch emocí přímo v oktagonu, ale také na sociálních sítích.

„Tak tenhle úder. Jasných 50 000 dolarů,“ nepochyboval například šampion střední váhy Israel Adesanya a odkazoval na to, že Buckley musí dostat bonus za výkon večera. „Bože! Dejte tomu chlapovi 100 000 dolarů za takový knockout,“ navrhoval Henry Cejudo zvýšení bonusu. „No, už jsem v MMA viděl různé věci, ale tohle je možná nejšílenější KO vůbec!!!“ reagoval také bývalý dvojnásobný držitel titulových opasků Daniel Cormier.

Joaquin Buckley předvedl kop snů. Neuvěřitelný úder z otočky může bez problémů aspirovat na knockout roku.
Joaquin Buckley předvedl kop snů. Neuvěřitelný úder z otočky může bez problémů aspirovat na knockout roku.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud