Ondřej Němec
24. ledna 2023 • 22:40

Procházka pro charitu draží cenný suvenýr: To poslední, co viděl soupeř!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte možnost koupit si kousek MMA historie. Možná to zní přehnaně, ale je to skutečnost. Jiří Procházka v dobročinné aukci draží levou rukavici z UFC 251, a to byl první turnaj, na němž se český samuraj pod nejslavnější organizací představil. A už tato premiéra udivila svět. Duel měl neuvěřitelné tempo a energii. Švýcarský soupeř Volkan Oezdemir tehdy poprvé okusil knockout. Přičemž levá rukavice rivala byla poslední věc, kterou před pádem zahlédl.



Právě levačkou Jiří Procházka v první minutě druhého kola zasadil Volkanu Oezdemirovi na turnaji UFC 251 v Abú Zabí knockoutový předposlední úder. Poslední zásah pravačkou už „jen“ dosadil finální tečku. Když Švýcar klesal k zemi, mihla se mu levá rukavice soupeře ještě jednou kolem tváře, další trefa však už nebyla potřeba.

„Cítím se skvěle. Čekal jsem, že bude víc zápasit, ale byl to dobrý souboj,“ pochvaloval si tehdy vítěz, který si z premiérové bitvy navíc odnesl i bonus 50 tisíc dolarů (asi 1 180 000 korun) za výkon večera.

„Vyhrál jsem první duel v UFC, což je pro mě velký posun. Jsem šťastný, že se tolik lidí v České republice dívalo a že jsem zvítězil,“ hodnotil Procházka velký moment pro české MMA.

A nyní je možnost, koupit si jedinečný artefakt, který tento okamžik bude vždy připomínat.

Český samuraj dává totiž vítěznou levou rukavici s logem UFC do dražby pro dobrou věc.

Celá částka z online aukce půjde na transparentní účet Plesu jako Brno, na němž se uskuteční dobročinná aukce, ze které se rozdělí peníze třem nadacím. Jednou z nich je nadace Jiřího Procházky BJP Foundation, která pomáhá vážně nemocným dětem. Druhou je nadační fond Hvězdy pro život, který se věnuje pomoci nemocným dětem, seniorům a rodinám. A třetí je Nadace Krása pomoci, jejíž zakladatelkou je Taťána Kuchařová. Její nadace pomáhá seniorům.

Autenticitu sběratelského předmětu zaručuje certifikát Authentic World. Rukavice UFC Official Pro Fight Glove jsou vyrobené z pravé kůže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud