Patrik Czepiec
12. listopadu 2023 • 10:20

Pešta Procházkovi po prohře: Nikam nespěchej. Co kontroverzní konec?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V UFC si sám odbouchal pět zápasů. Ví, jaké to je padnout na nejsledovanější scéně. Český MMA zápasník a v současnosti reprezentant elitní organizace KSW Viktor Pešta pro iSport.cz zhodnotil porážku krajana Jiřího Procházky v boji s Alexem Pereirou. Odkrývá, že cesta za další titulovou šancí nemusí být dlouhá. „Dva vyhrané zápasy nebo jeden přesvědčivý výkon může stačit, aby ji dostal,“ popsal třiatřicetiletý těžkotonážník ve videu. V čem vidí samurajovu slabinu?



Po osmi letech neporazitelnosti první pád. Jiří Procházka nestačil v titulovém zápase UFC na Alexe Pereiru, když ve druhém kole inkasoval technické KO. Zápas měl přesto hořkou pachuť, když rozhodčí Marc Goddard rozhněval některé zástupce z řad bojovníků svým možná až příliš brzkým zásahem.

K tomuto názoru se přiklonil i Viktor Pešta, veterán UFC a v současnosti jedna z nejlepších těžkých vah v Česku. „Je těžké se s tím srovnat, ale věřím, že to Jirka zvládne,“ říká pražský rodák o Procházkově neúspěchu.

V rozhovoru naznačil další možné cesty tuzemského samuraje v největší organizaci MMA. „Bude mít zdravotní stopku, zkontroluje ho komise, lékař a záleží, co mu napíšou do spisu. Podle toho mu stopku nastaví. Člověk potřebuje, obzvlášť po prohře knokautem, chvíli pauzu. Být v jeho situaci, nikam nespěchám, je důležité se vrátit v plné síle a ne proto, že si chce člověk zrovna spravit chuť,“ popisuje Pešta, který zažil náročnou porážku například v titulové bitvě o pás Oktagonu.

Pereirovu radost sledoval na Floridě, kde se momentálně připravuje na svůj další duel. „Jirka je tu populární, je to osobnost světových rozměrů. Ten zápas chtěl vidět úplně každý,“ popisuje zámořskou atmosféru.

↑↑↑ CELÝ ROZHOVOR najdete ve videu ↑↑↑

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud