Jan Vacek
6. února 2018 • 15:38

Šílený rozhodčí?! Yamasaki nechal na galavečeru UFC zbít bojovnici do krve

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má pověst chlapíka, který vůbec nezvládá svojí práci. V sobotním galavečeru UFC to rozhodčí smíšených bojových umění Mario Yamasaki znovu potvrdil. Bojovnici Priscilu Cachoeirovou nechal v bitvě s Valentinou Ševčenkovou trpět téměř deset minut, než zápas na jednu branku konečně ukončil. Ze světa MMA se na jeho hlavu snesla drtivá kritika.



Tenhle zápas byl už z podstaty věci téměř na hraně. Priscila Cachoeirová se totiž ve svém debutu v nejprestižnější bojové organizaci UFC postavila Valentině Ševčenkové, jedné z nejlepších bojovnice současnosti.

Dění v oktagonu pak měla očekávaný průběh. Ševčenková přejela svou soupeřku jako parní válec, od úvodních vteřin jasně dominovala a Cachoeirovou doslova ničila. Od obřího výprasku měl Brazilku ochránit rozhodčí Mario Yamasaki, ten ovšem udělal pravý opak.

Místo, aby zápas včas ukončil, nechal Ševčenkovou, aby do své protivnice nasypala těžko uvěřitelných 230 úderů. Sama pak inkasovala pouze tři. Takhle dominantní zápas UFC v ženské kategorii nepamatuje. „Proboha, ukonči ten zápas,“ psala v průběhu galavečera na sociální sítě celá řada bojovníků prestižní organizace.

Snad už tenhle chlápek do oktagonu nevstoupí, doufá šéf UFC

Yamasaki však tryznivé bití Cachoeiry utnul až po téměř deseti minutách. Ve chvíli, kdy byla brazilská bojovnice zalitá krví. Duel při tom mohl a měl ukončit mnohem dřív. Cachoeira totiž opakovaně nevyužívala takzvanou inteligentní obranu, která je při rozhodování o předčasném ukončení zápasu hlavním kritériem.

Počínání Yamasakiho rozlítilo i šéfa UFC Danu Whitea. „Rozhodčí je v oktagonu od toho, aby chránil zápasníky. To Mario neudělal. Nejhorší na tom je, že se to stalo už poněkolikáté. Doufám, že tenhle chlápek už to oktagonu nikdy nevstoupí,“ ulevil si White.

Yamasaki, jenž se proslavil hlavně srdcem složeným z rukou, které ukazuje do kamery před každým zápasem, má totiž na kontě už několik zásadních pochybení. Třeba když předčasně ukončil souboj Kevina Lee s Michaelem Chiesou a druhému jmenovanému tak i přes škrcení od soupeře vzal možnost, aby se ze svízelné situace dostal. „Tohle by měl vysvětlit,“ rozčílil se tehdy bývalý šampion střední váhy Michael Bisping.

Drtivá kritika se dostavila i od Whitea. „Tenhle chlap se víc soustředí na to, aby dělal svoje stupidní srdce do kamery jako dvanáctiletá holka, než aby se věnoval řízení zápasu. Měl by se soustředit na svojí práci,“ prohlásil tehdy.

Yamasaki se ovšem nepoučil a předvedl další průšvih. „Bohužel s tím nic udělat nemůžu, je to v rukou brazilské komise. Osobně doufám, že bude jednat,“ nechal se slyšet šéf UFC.

Priscila Cachoeirová na svůj debut v nejprestižnější bojové organizaci UFC nebude vzpomínat v dobrém
Priscila Cachoeirová na svůj debut v nejprestižnější bojové organizaci UFC nebude vzpomínat v dobrém

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud