Ondřej Němec
12. srpna 2019 • 13:30

Muradov je nejlepší na světě, napsal Mayweather. Výrok zaujal i v UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší na světě! Tak označil legendární boxer Floyd Mayweather v České republice velmi populárního bojovníka MMA Machmuda Muradova. Devětadvacetiletý bijec uzbeckého původu si nemohl přát lepší reklamu. Sociální sítě slavného boxera sledují miliony lidí a rozhodně každý, kdo ve světě bojových sportů něco znamená. Silné prohlášení například popudilo hvězdu UFC Henryho Cejuda, který reagoval slovy: „Donutil bych ho pokleknout.“



Být nejúspěšnějším boxerem označen za nejlepšího MMA zápasníka na světě, to už něco znamená. A přesně to se stalo Machmudovi Muradovovi. Jeden z nejpopulárnějších bojovníků v České republice po úspěšném zápase na turnaji Oktagon 13 odletěl na dovolenou do Ameriky, kde se opět setkal se svým kamarádem Floydem Mayweatherem. Ten mu pak udělal na svém Instagramu velmi cenné promo, kterého si všimly i hvězdy UFC.

„Donutil bych ho pokleknout,“ reagoval například Henry Cejudo, který dokázal v UFC vybojovat tituly muší i bantamové váhy. „Když trochu povyrosteš, tak by to nebyl problém,“ odvětil mu Muradov. Cejudo totiž měří 163 centimetrů.

Tuto fotku Machmuda Muradova uveřejnil Floyd Mayweather na svém Instagramu a napsal: Nejlepší MMA zápasník na světě!
Tuto fotku Machmuda Muradova uveřejnil Floyd Mayweather na svém Instagramu a napsal: Nejlepší MMA zápasník na světě!

Devětadvacetiletý bijec z Uzbekistánu také nezapomněl poděkovat Mayweatherovi: „Brácho, moc ti děkuji za velikou podporu, velmi si toho vážím. Nikdy bych nebyl tam, kde jsem teď, bez tebe. Jsi obrovskou motivací. Jsi má rodina a opravdu největší zápasník všech dob,“ zněla slova díků.

Pro Muradova mohou pochvalná slova od Mayweathera znamenat hodně pro jeho další kariéru. A nejbohatší boxer na něj zjevně sází, proto jeho fotku označil i logem Mayweather promotions.

„Na kohokoliv ukáže Floyd Mayweather, tomu se, pakliže má nějaké schopnosti, život zlepší. A myslím, že u Macha to taky platí. Teď jsem s ním mluvil, za pět hodin mu přibylo 50 tisíc nových sledujících na Instagramu,“ komentoval příspěvek Ondřej Novotný, promotér organizace OKTAGON MMA, kde Muradov aktuálně zápasí.

Video-sestřih ze zápasů Machmuda Muradova, který umístil Floyd Mayweather na svém Instagramu.
Video se připravuje ...

„To, jak Mach začal zápasit s frajery, kteří už mají nějaké jméno, něco zažili, byli třeba v UFC a on je během kola vymazal z povrchu zemského, něco znamená. Plus to, že je dobře vypadající, dobře mluvící... Je to vše v jednom, balíček toho, co chcete. My jsme proto jen rádi, že naše spojení funguje. A myslím, že je jen otázka času, kdy o něj přijdeme. Ale samozřejmě mu to přeju,“ dodal Novotný.

A co říká na veliké promo sám populární bojovník a svěřenec trenéra Petra Knížete?

„Vždy jsem říkal, že nemusím nikomu nic dokazovat. Hodně lidí nevěřilo, že jsem ve Floydově týmu,“ uvedl pro iSport Muradov. „Ani jsem ho neprosil o to, aby udělal ten příspěvek, nebo něco takového. Sám mi řekl, abych vytvořil nějaké video, poslal jsem mu jej a on to sdílel. Nic víc, nic míň. Pro mě to ale znamená moc. Je to i odpověď pro ty, co mi nevěřili. A těm, co za mnou stojí, věří mi, podporují mě, vzkazuji, že je to jenom začátek,“ říká populární ranař, který má za sebou aktuálně jedenáct výher v řadě.

Oktagon 13: Muradov vs. Marques. Mach ubil Brazilce ve druhém kole
Video se připravuje ...

Muradov se s Mayweatherem seznámil v březnu 2017, když legenda ringu navštívila Prahu. Od té doby jsou v kontaktu a setkávají se hlavně v Americe. Co jejich přátelství a spolupráce ještě přinese, ukáže čas. Uzbek milující Prahu se ale netají tím, že se chce dostat do UFC a slavný Američan mu v tom může určitě pomoci.

Za připomenutí stojí, že Muradov dostal i nabídku na účast v pořadu Dana White's Tuesday Night Contender Series, kde nedávno o kontrakt s nejslavnější ligou bojoval Michal Martínek. Usměvavý válečník z východu chce ale do nejprestižnější ligy vstoupit hlavním vchodem.

Tuto fotku Machmuda Muradova uveřejnil Floyd Mayweather na svém Instagramu a napsal: Nejlepší MMA zápasník na světě!Foto Instagram Floyda Mayweathera

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud