Marek Stodůlka
18. prosince 2020 • 15:07

Kincl na třetí pokus v KSW! Soupeřem bude Gorila se zkušenostmi z UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do třetice všeho dobrého. Patriku Kinclovi se v polské organizaci KSW už dvakrát rozpadl domluvený zápas. Jednou kvůli zranění, podruhé vinou koronaviru, musí se tak znovu připravovat na nového soupeře. Tím bude na sobotním turnaji KSW 57 v Lodži Tomasz Drwal s přezdívkou Gorila. „Bude to dobrá výzva a velká čest s ním zápasit. Rád se v MMA testuji a Patrik zaručeně bude tvrdým soupeřem,“ vzkázal Kinclovi osmatřicetiletý Polák.



Měl zápasit o titulový pás. Mimořádnou příležitost připravit Roberta Soldiče o pozici šampiona velterové váhy KSW překazilo zranění ruky. Patrik Kincl proto přijal souboj ve střední divizi s Michalem Materlou, ani ten se však neuskutečnil.

„Po tom, co nedopadl zápas s Materlou, nejdříve kvůli covidu a pak vinou mého zranění, jsem to chtěl směřovat do velteru. Chtěl jsem ale počkat, jak mi půjde váha dolů, než to oznámím KSW,“ prozradil bojovník z Hradce Králové poté, co  zápas s Tomaszem Drwalem vešel ve známost.

„Mezitím mi ale domluvili Drwala v osmdesát čtyřce a osobně by mi bylo proti srsti do toho organizaci házet vidle. Navíc po tom všem,“ vysvětluje, proč přijal i nabídku ve střední divizi.

Soupeřem českého bojovníka bude osmatřicetiletý veterán s úctyhodnou bilancí dvaadvaceti výher a pěti proher. Tři porážky navíc nasbíral proti elitě v UFC, kde působil mezi roky 2007 až 2010. Naposledy bojoval letos v červenci, když zvítězil ve druhém kole nad Lukaszem Bienkowským. Předtím ale pět let aktivně nezápasil.

Soupeřem Patrika Kincla je veterán Tomasz Drwal
Soupeřem Patrika Kincla je veterán Tomasz Drwal

„Patrik je opravdu schopný bojovník s dobrou bilancí. Sledoval jsem několik jeho zápasů v minulosti a měl jsem radost, když ho KSW podepsalo,“ prozradil Drwal deníku Sport. „Jak to chtěl osud, naše cesty se zkřížily. Bude to dobrá výzva a velká čest s ním zápasit. Rád se v MMA testuji a Patrik zaručeně bude tvrdým soupeřem.“

O Kinclových slabinách ale Polák mluvit nechtěl. „Vím, kde je silný a kde by mohl mít mezery, a on si pravděpodobně to stejné říká o mně. Ale radši bych to pár dní před zápasem nerozebíral,“ řekl bojovník s přezdívkou Gorila. „Nemám důvod. Fanoušci se už v sobotu dozví, jak duel proběhne. Vidím jen jeden možný scénář, zvítězím!“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud