30. října 2013 • 11:27

300 tisíc pro uklízečku v F1! Red Bull rozdal pohádkové prémie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět milionů eur pro staronového mistra světa Sebastiana Vettela a dalších osm milionů pro všechny zaměstnance Red Bullu, takové jsou prémie, které vyplatí sponzor nejúspěšnější stáje ve formuli 1. S účtováním může začít hned, protože jak o titulu mezi jezdci, tak v Poháru konstruktérů se rozhodlo už v neděli v Indii.



Podle německého listu Bild si sumu 13 milionů rozdělí celkem 650 lidí od uklízečky po recepční, každý si tak přijde na zhruba 12.000 eur (309 tisíc korun). Čtyřnásobný šampion Vettel inkasuje slíbených pět milionů. V předchozích úspěšných letech byly bonusy údajně podobné.

"Tento titul patří nejen jezdcům, ale celému týmu. Každý jedinec odvedl špičkovou práci," chválil šestadvacetiletý Němec Vettel, jehož australský kolega Mark Webber je v hodnocení mistrovství světa pátý. Do konce sezony zbývají ještě tři závody, nejbližší se pojede v neděli v Abú Zabí.

I když vyhrál Vettel šampionát F1 čtvrtým rokem v řadě, není nejlépe vydělávajícím pilotem. Žebříček letošních příjmů sestavený agenturou SID vede Španěl Fernando Alonso z Ferrari s částkou 33 mil. eur, za ním je Brit Lewis Hamilton z Mercedesu (28) a až třetí Vettel (22). Ten má totiž nejmenší příjmy z reklam.

Vettel nabídky z reklamní branže odmítá s vysvětlením, že se chce soustředit na výkony a ne se svazovat povinnostmi vyplývajícími ze sponzorské smlouvy. "Peníze jsou jen prostředek k dosažení cíle, nic víc," říká s oblibou Vettel. "Nepotřebuju jachtu, raději si jdu zaplavat."

Vettela sprchuje šampaňským Nico Rosberg, druhý muž závodu F1 v Indii
Vettela sprchuje šampaňským Nico Rosberg, druhý muž závodu F1 v Indii

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud