27. května 2023 • 17:45

Verstappen vyhrál kvalifikaci v Monaku, těsně porazil Alonsa. Pérez až vzadu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Velké ceny Monaka formule 1 odstartuje z pole position mistr světa a lídr šampionátu Max Verstappen z Red Bullu. Nizozemský pilot porazil v posledním kole dnešní těsné kvalifikace o 84 tisícin sekundy Španěla Fernanda Alonsa z týmu Aston Martin.



S třetím místem se musel spokojit Monačan Charles Leclerc, jenž na domácí trati získal pole position v minulých dvou letech. Jezdec Ferrari ztratil na Verstappena 106 tisícin, v druhé řadě vedle něj bude stát Francouz Esteban Ocon z týmu Alpine.

Vítěz tří z letošních pěti Grand Prix Verstappen bude mít v neděli na městském okruhu, kde se složitě předjíždí, velkou šanci zvýšit své vedení v mistrovství světa. Druhý muž průběžného pořadí, jeho týmový kolega Sergio Pérez, totiž do závodu odstartuje ze zadní pozice. Mexičan hned v první části kvalifikace narazil do bariéry a poničil svůj monopost RB19. V kvalifikaci, jež byla kvůli jeho nehodě zhruba na deset minut přerušena, už pokračovat nemohl.

Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1:

1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:11,365, 2. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,084, 3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,106, 4. Ocon (Fr./Alpine) -0,188, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,265, 6. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,360.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud