31. srpna 2023 • 14:40

Mercedes prodloužil smlouvu s Hamiltonem. Pokračovat bude i Russell

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání je u konce. Tým Mercedes dnes potvrdil, že podepsal dvouleté prodloužení spolupráce s Lewisem Hamiltonem. Osmatřicetiletý Brit bude v týmu "Stříbrných šípů" působit do konce roku 2025, na stejnou dobu se dohodl na pokračování spolupráce i jeho současný stájový kolega a o třináct let mladší krajan George Russell.



Hamilton hájí barvy Mercedesu od roku 2013, kdy přišel po šesti letech strávených v McLarenu jako nástupce Michaela Schumachera. Od té doby se stal šestkrát mistrem světa, s McLarenem předtím triumfoval už ve své druhé sezoně v královské automobilové třídě v roce 2008. Na kontě má 103 vítězných závodů, ale momentálně při dominanci Red Bullu čeká na triumf ve Velké ceně už pomalu dva roky od Grand Prix Saúdské Arábie v prosinci 2021.

"Jdeme si dál za svými sny, bojujeme, ať jsou výzvy jakkoliv velké, a budeme znovu vyhrávat," uvedl Hamilton. "Náš příběh ještě není u konce, jsme odhodláni toho společně ještě mnoho dokázat a nepřestaneme, dokud toho nedosáhneme," dodal pilot.

Russell vloni nahradil v Mercedesu Valtteriho Bottase. V závěru sezony v Sao Paulu se dočkal premiérového vítězství v kariéře a obsadil konečné čtvrté místo v pořadí MS, zatímco Hamilton skončil až šestý. V aktuální sezoně je Hamilton i díky čtyřem pódiovým umístěním čtvrtý a Russell sedmý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud