19. listopadu 2023 • 13:10

Žaloba fanoušků na GP ve Vegas. Verstappen: Zboural bych to tady

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Společnost Dimopoulos Law Firm podala jménem 35 000 fanoušků hromadnou žalobu na organizátory Velké ceny Las Vegas. Divákům se nelíbilo, že i přesto, že měli zakoupené platné vstupenky, nemohli v pátek zůstat na tribunách a sledovat druhý trénink. Formule 1 jim navíc odmítla vrátit peníze za vstupné.



Velká cena Las Vegas byla bezesporu nejočekávanějším víkendem formule 1 v letošním kalendáři. Zahájení však nedopadlo zdaleka tak, jak si organizátoři a fanoušci představovali. První trénink musel být už po pouhých osmi minutách předčasně ukončen. Mohl za to uvolněný kanálový poklop, který zničil monopost Carlose Sainze.

Aby se nic podobného již neopakovalo, rozhodli se organizátoři kromě opravy poškozeného kanálu preventivně zkontrolovat také dalších 30 rizikových míst, která se nacházela na trati. Z tohoto důvodu začal druhý trénink o dvě a půl hodiny později, než bylo původně v plánu. S tak velkým časovým zpožděním však nikdo nepočítal.

Jelikož trať, po které se prohání monoposty, slouží přes den jako běžná silnice, organizátoři se rozhodli, že fanouškům neumožní zůstat na druhý trénink a z tribun je za doprovodu policie vyvedli. Někteří diváci přitom za lístek zaplatili více než 1000 euro.

„S ohledem na pozdní hodinu a logistickým obavám z bezpečného pohybu fanoušků a zaměstnanců mimo okruh, jsme učinili obtížné rozhodnutí a uzavřeli jsme fanzóny před začátkem druhého volného tréninku,“ stojí v oficiálním prohlášení organizátorů.

Samotní piloti se nedobrovolně odvedených fanoušků následně zastali a vyjádřili nad vzniklou situací lítost. „Je to samozřejmě průšvih. Diváci si koupili drahé vstupenky a pak viděli je 8 minut tréninku. Bohužel Las Vegas není běžný okruh. Je tu řada omezení, na které musíme brát ohled,“ uvedl Daniel Ricciardo.

Formule 1 odmítla nespokojeným divákům vrátit vstupné a jako kompenzaci nabídla voucher v hodně 200 dolarů, který mohli utratit za nákup merče. Když se o tom dozvěděl Max Verstappen, neudržel se. „Kdybych byl fanouškem, tak bych to tady celé zboural,“ okomentoval situaci úřadující mistr světa.

Podobný názor jako trojnásobný mistr světa mělo patrně i 35 000 fanoušků, kteří se kvůli zkaženému zážitku rozhodli podat na organizátory GP žalobu. Ve sporu je bude zastupovat právní společnost Dimopoulos Law Firm. Ta požaduje peněžní náhradu ve výši, která fanouškům spravedlivě a přiměřeně nahradí vzniklou škodu.

„Obhajujeme práva fanoušků, kteří cestovali obrovské vzdálenosti a zaplatili spoustu peněz, aby mohli vidět závodníky formule 1. O tento zážitek ale přišli,“ uvedl vedoucí právník Steve Dimopoulos.

Organizátoři Velké ceny Las Vegas odmítli situaci komentovat se slovy: „Nemůžeme se vyjadřovat k soudním sporům. Naším cílem je zajistit, aby fanoušci měli divácký zážitek v bezpečném prostředí. To bude vždy nejvyšší prioritou.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud