Jiří Uhlíř
4. dubna 2012 • 15:34

Abraham před sezonou v MotoGP: Pořád musím něco dokazovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Druhým rokem pojede Karel Abraham šampionát MotoGP. V elitní kategorii mistrovství světa silničních motocyklů vyzve Caseyho Stonera, Valentina Rossiho nebo Jorgeho Lorenza. Královskou kubaturu rozjede nedělní GP Kataru. „Moc se mi tam líbí, je to noční závod, hodně atraktivní,“ říká Abraham pro isport.cz.



V paddocku jeho výsledky z minulého roku udělaly na zkušenější jezdce velmi dobrý dojem. Abrahama v rozhovorech pro deník Sport chválil Loris Capirossi, Jorge Lorenzo, či Dani Pedrosa.

„Ale pořád musím něco dokazovat, nezastavit se,“ ví Abraham, který v loňské sezoně skončil v MotoGP na celkovém čtrnáctém místě s počtem čtyřiašedesáti bodů.

A co říká o nových motorech v MotoGP, ve kterých se zvýšil objem z osmistovek na 1000ccm? „Na rovinkách budeme o něco rychlejší. Bude to hodně zajímavé. Musíme ještě udělat hodně úprav na elektronice a změnit podvozek,“ říká jezdec na ducati z českého týmu Cardion AB Motoracing.

Český motocyklista Karel Abraham se chystá na další sezonu v MotoGP
Video se připravuje ...


Ve své první sezoně v královské kubatuře bylo jeho nejlepším umístěním sedmé místo, které vyjel v Jerezu a v Silverstonu. „Letos bych chtěl stabilněji dojíždět v první desítce,“ přeje si Abraham.

Kompletní rozhovor s jediným českým zástupcem v MotoGP čtěte v zítřejším vydání deníku Sport, kde se dozvíte, co říká o svých ambicích, jaký dojem na něj dělá Casey Stoner po loňském sporu, jak spolupracuje s továrním týmem Ducati s Valentinem Rossim a jaké adrenalinové zážitky podniká ve svém volnu.

Karel Abraham se chystá na další sezonu
Karel Abraham se chystá na další sezonu



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud