Ivo Pospíšil
20. srpna 2013 • 16:47

Vyhraje další kategorii nejtěžšího motocyklového závodu světa? Holán má šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vloni tu ovládl sérii Newcomers a získal mezi místními borci pořádný respekt. Rychlík z Čech, jenž může na nejnebezpečnějším podniku světa zatopit i zdejším ikonám. „Aspiruje na překvapení,“ říkají některé motocyklové servery o jezdci Kamilu Holánovi před víkendovou Manx Grand Prix. Legendární podnik na přírodní trati startuje už tento víkend a Holán by byl rád do první desítky.



Když vloni vyhrál závod Newcommers a chystal se i na závod v kategorii Junior, říkali mu: „Jo, dobrý, ale nemysli si, teď už to bude něco úplně jiného.“

A Kamil Holán, který později závod nedojel kvůli nedostatku paliva, později sám uznal: „Měli pravdu, bylo.“

Přesto je jeho letošní návrat na ostrov Man, kde se má účastnit závodu tříd junior a senior, vnímán pozitivně. Holán začal představovat pro místní borce z Anglie, Walesu, Irska či ostrova Man výzvu.

„Kamil Holán vyhrál v roce 2012 závod newcomers a vrací se zpět na Yamaze R6. Na závodech, kterých se letos účastnil, ukázal dobrou formu. Mohl by aspirovat na možné překvapení v tomto roce,“ píše například motocyklový blog srialrrr131.wordpress.com

V závodech juniorů bude mít Holán proti sobě 72 soupeřů. V seniorech dokonce 96.

„Ano, místní servery a odborníci mě pasují za možné překvapení, ale já se tím nechci zabývat. I proto zatím jedu jen Man Grand Prix a ne TT, protože zde je na jezdce menší tlak,“ říká Holán, který se účastní svého druhého ročníku.

„Už vím, do čeho jdu a nejsem tak nervózní z těch technických příprav. Jenže teď jsem zase vhozen mezi rychlé jezdce,“ uvědomuje si.

Jeho příběh ovšem zaujal i samotné organizátory, kteří se na oficiálních stránkách šampionátu podivují nad jeho cestou z Čech až na Man.

„Je to chlap, co žije dva tisíce kilometrů a vedle toho, že se musí naučit 37 mil dlouhý okruh, musí řešit i různé komplikace při transportu na ostrov.“

Není sice zdaleka první, stejný závod kdysi jezdil i legendární František Štastný, přesto je to právě Holán, kdo zde vloni dokázal jako první Čech v historii.

Jak si povede jezdec týmu Racetrack tento víkend?

Kamil Holán v roce 2012

Trénink Kamila Holána na Manx Grand Prix 2013

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud