22. srpna 2013 • 18:36

Pešek v Brně pojede, tým ho i přes dluhy pustí na start

Autor: jip, jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Pešek se zúčastní víkendové Grand Prix silničních motocyklů v Brně. Jeho tým Ioda Racing potvrdil, že navzdory dluhům, které vůči němu Pešek má, s českým jezdcem pro závod na Masarykově okruhu počítá.



Konec zmatků. Lukáš Pešek se objeví na GP České republiky! Deníku Sport to nejprve odpoledne neoficiálně potvrdil mluvčí Ioda Racing – Luca Bologna. V podvečer ještě konečný souhlas dodal šéf italského týmu Giampiero Sacchi. „Ano, určitě Lukáš pojede,“ říkal českým novinářům.

Ještě ve středu český závodník na tiskovce prohlásil, že není vůbec jisté, zda se v domácím závodě v Brně objeví. Nedodržel totiž finanční závazky vůči svému týmu Ioda Racing a ten ho za trest zvažoval stáhnout už z pátečních tréninků. „Mohlo se to stát už na minulých závodech,“ tvrdil Pešek, který včera se šéfem Sacchim jednal.

Prohlášení českého jezdce Itala překvapila. „Když jsem slyšel, co řekl Lukáš na tiskové konferenci, jen jsem se divil,“ dodal Sacchi, v paddocku MS silničních motocyklů respektovaná osobnost. „Mohu ujistit, že zítra ale Lukáš určitě do tréninků nastoupí. On totiž pro mě není jenom závodníkem, je i mým kamarádem."

A jestli už Pešek zaplatil? „Ne,“ zakroutil rezolutně hlavou šéf Sacchi. „Ale nebylo by vhodné říkat, v čem je přesně problém. Je v tom více osobností, které mají určité závazky. Hledáme nejlepší situaci pro něj, tak pro nás.“

Podle informací Sportu může za finanční problémy hlavně Josef Liška, manažer Peška. Požadovaná částka doposud nebyla splacena, chybí také sponzor. „Ano, nejde závodit bez peněz, ale zkusíme pro něj najít nejlepší řešení. Není to tak, že pokud okamžitě nezaplatí, vyhodím ho. To jsem mu nikdy neřekl,“ vysvětlil Sachhi. „Rozhodně to není lehká situace, Pešek je ale inteligentní osoba. Rozumím tomu, že je smutný z toho, že neplní závazky."

Sacchi také vyloučil, že by měl Pešek chybět v dalších závodech MotoGP. „Neměl by být problém. Lukáš je pro mě zvláštní jezdec a hledat místo něj někoho jiného by bylo opravdu hloupé,“ potvrdil Sacchi, šéf týmu Ioda Racing.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud