14. července 2020 • 09:30

Mladík Salač dostal v Moto 3 smlouvu i na příští sezonu: Cílem stupně vítězů

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Filip Salač bude i v příští sezoně mistrovství světa závodit za tým VNE Snipers. Italská stáj na osmnáctiletého člena týmu nadějí Autoklubu ČR uplatnila opci a s předstihem s ním prodloužila smlouvu.



V jejích barvách jezdí Salač od letošního roku, byť zatím absolvoval jediný závod Moto3, protože po Velké ceně Kataru byla sezona přerušena kvůli pandemii koronaviru. Šampionát se znovu rozjede o tomto víkendu v Jerezu a Salač restart absolvuje se zajištěnou budoucností a navíc s opcí na rok 2022.

„Už první závod letošního roku ještě před přerušením kvůli koronaviru ukázal, že společně máme slušnou rychlost, a věřím v postupný progres, který nás dovede až na stupně vítězů. To je také mým cílem,“ uvedl v tiskové zprávě Autoklubu ČR Salač, který v březnu vstoupil do sezony osmým místem.

„Filip je vnímán jako obrovský talent, s prodloužením smlouvy jsou na příští rok spojeny ambice bojovat o nejvyšší místa v celkovém pořadí Moto3. Zároveň se podařilo už od letoška vyjednat oproti původní dohodě o třetinu výhodnější finanční podmínky a uzavřít další opci na sezonu 2022,“ konstatoval prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Salač startuje v mistrovství světa Moto3 od loňského roku, kdy byl týmovým kolegou zkušeného Jakuba Kornfeila ve stáji Redox PrüstelGP. V premiérové sezoně sedmkrát bodoval a rok zakončil životním pátý místem ve Valencii. Na přestupu do VNE Snipers a přechodu z KTM na hondu se dohodl v létě a v prvním závodě v novém angažmá zajel druhý nejlepší výsledek v kariéře.

„Z předsezonních testů a také z prvního závodu jsme měli velmi dobrý pocit. Jsem si jist, že dokážeme ve zbývající části sezony velké věci, což platí i pro sezonu následující,“ uvedl Salačův týmový šéf Mirko Cecchini. „Mám radost, že Filip přijal naši nabídku. I přes svůj mladý věk je vždycky stoprocentně soustředěn na svůj cíl. Jeho odhodlání je obdivuhodné, což je pro jeho budoucí vývoj v top jezdce opravdu nezbytné,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud