Jiří Uhlíř
6. října 2012 • 18:00

Dramatická havárie: Jezdce zastavil až sloup, vyhodil proud celé vesnici!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | K velmi nebezpečné situaci došlo během Francouzské rally. Velezkušený Petter Solberg v sobotu ráno vyklouzl se svým fordem ze silnice z rychlého úseku. Norský pilot nezvládl mírnou levotočivou zatáčku a zajel do přilehlých vinic. Tam se však nezastavil…



Ford Fiesta WRC si klestil cestu dál! Přitom kousíček od něj stáli diváci a fotografové. Kolem jednoho z nich projel jen pár metrů. Solberga zastavila až rána o elektrický sloup.

„Byli jsme moc rychlí a vyjeli z tratě. Pořád jsem ale měl nohu na plynu, protože jsem očekával, že se zas vrátím na silnici. Jenže na čelním skle byly listy a zeleň, dobře jsem neviděl. Ani jsem nevěděl, že jsme přejeli silnici. Zastavil nás až sloupek,“ vykresloval dramatické momenty světový šampion z roku 2003.


Elektrický sloup poté spadl. A to rovněž kousíček od diváka, jehož poškrábaly stržené větve ze stromu. Dráty s napětím dopadly i na jeden vůz, kde zajiskřily. To ale není vše. Solbergova havárie připravila o dodávku elektřiny blízkou vesnici.

„Nevím, co se přesně stalo. Musíme se na to podívat. Jedna věc je jistá, auto bylo naprosto dokonalé, žádné problémy jsme neměli,“ doplnil Solberg, který držel po první etapě na Francouzské rally čtvrtou příčku.

Během soutěže šampionátu WRC havaroval i katarský pilot Násir Attíja. S Citroënem DS3 rovněž vyjel z tratě. Jeden fanoušek má podle agentury AFP zlomenou ruku a druhý nohu. Attíja i navigátor Giovanni Bernacchini vyvázli z havárie v desáté rychlostní zkoušce bez zranění.

VIDEO: Solberg naráží do sloupu elektrického vedení

VIDEO: Záběry zblízka jednoho z diváků Francouzské rally

Petter Solberg havaroval při Francouzské rally
Petter Solberg havaroval při Francouzské rally

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud