25. června 2020 • 11:27

Barum rallye chybí 3,5 milionu! Pokud se nesloží fanoušci, 50. ročník nebude

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé Barum rallye ve Zlíně se rozhodli obrátit na motoristické fanoušky s prosbou o finanční pomoc. K naplnění rozpočtu největší automobilové soutěže v Česku, která je i součástí seriálu mistrovství Evropy, jim chybí 3,5 milionu korun. Pokud se jim nepodaří částku do konce měsíce zajistit, jubilejní 50. ročník rallye se v srpnu neuskuteční.



„Nikdy nebyla tak složitá situace jako v letošním roce. Bohužel situace ve firmách a u našich partnerů se zkomplikovala. Nyní stojíme před rozhodnutím, zda pokračovat, nebo nechat rallye na příští rok,“ uvedl ředitel soutěže Miloslav Regner na webu soutěže. Dlouholetí partneři rallye se stejně jako řada dalších firem potýkají s následky koronavirové krize.

Zlínští pořadatelé založili transparentní účet, na kterém se během několika prvních hodin sešlo už přibližně 50 tisíc korun. Svou výzvu o podporu umístili i na oficiálním webu evropského šampionátu.

„Dlouho jsme zvažovali, zda přistoupit k tomuto kroku, zda veřejně říct: nedáme to bez vaší podpory a pomoci. Situace se vyvinula do bodu, kdy nevíme, jak dál,“ uvedli organizátoři v oficiálním prohlášení. „Na konci tohoto měsíce se musíme rozhodnout, zda spustíme finální a nejnáročnější část příprav směřující k srpnu 2020, či zda se rallye přesune na další rok,“ přiznali.

Barum Czech rallye Zlín by se měla uskutečnit od 28. do 30. srpna jako třetí díl českého i evropského šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud