31. července 2021 • 10:03

Perušič a Schweiner na LOH v Tokiu končí. Padli s ruskými mistry světa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem prohráli na olympijských hrách s ruskými mistry světa Olegem Stojanovským a Vjačeslavem Krasilnikovem po setech 21:19, 13:21, 8:15 a v Tokiu vypadli ve skupině. Ke čtvrtému místu je při rovnosti bodů s mexickým párem José Rubio, Josué Gaxiola odsoudila i přes výhru ve vzájemném duelu bilance míčů, kterou měli horší kvůli kontumaci prvního utkání. Do toho nemohli nastoupit vinou Perušičova pozitivního testu na koronavirus a jeho následné desetidenní izolace.



Po nečekané výhře Mexičanů nad dosud stoprocentními Lotyši Martinsem Plavinšem a Edgarsem Točsem potřebovali Češi k postupu zvítězit a začali nadějně. Vyrovnaný první set ukončil sedmý zkažený servis turnajových dvojek z Ruska. Do druhé sady vstoupili lépe Rusové, kteří se dostali až do čtyřbodového náskoku. Vítězové březnového turnaje Světového okruhu v Dauhá stáhli na 10:11, ale závěr patřil jednoznačně Krasilnikovovi se Stojanovským.

Úřadující světoví šampioni měli jasně navrch i v tie-breaku, v němž se několika skvělými zákroky v poli blýskl Krasilnikov. Naopak Perušič, na kterého směřovala většina ruských servisů, se v útoku trápil a nezvykle často kazil.

Perušič vzal porážku na sebe kvůli svému výkonu od poloviny druhého setu. „Tam jsem udělal několik chyb, Rusové mě několikrát ubránili a potom už měli tak velký náskok, že jsme si řekli konec setu, pošetříme síly, nemáme jich zase tolik na rozdávání a začneme pořádně tie-break. V tie-breaku jsme ale pořádně nezačali, jak každý viděl. Rusové předvedli několik dobrých zákroků v obraně a na síti, dostali mě do velkých problémů a já jsem se s tím nebyl schopný popasovat,“ litoval.

David Schweiner přihrává míč Ondřeji Perušičovi
David Schweiner přihrává míč Ondřeji Perušičovi

Odmítl to svádět na následky koronaviru nebo tréninkového výpadku. „Byť je lákavá představa hodit to na fyzičku, tak o tom to moc nebylo,“ poznamenal.

Schweiner se ho zastal. „Jsme tam dva, a když to jednomu nejde, tak by se měl mít možnost opřít o toho druhého a já jsem mu dneska bohužel nedokázal pomoct. Z toho bohužel pramenila prohra, protože Rusové předvedli dobrý výkon,“ poznamenal.

Rusové české dvojici oplatili semifinálovou porážku z červnového čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě. „Bohužel se nám nepodařilo úplně navázat, dodržet některé taktické pokyny, ale Rusové dneska hráli líp,“ doplnil Schweiner.

Perušič se Schweinerem obsadili při své premiéře pod pěti kruhy v konečném pořadí dělené 19. místo stejně jako jediný český ženský pár Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková. Ten do turnaje kvůli pozitivnímu testu Nausch Slukové vůbec nezasáhl.

Plážový volejbal - muži (skupina B):

Krasilnikov, Stojanovskij (2-Rus.) - Perušič, Schweiner (11-ČR) 2:1 (-19, 13, 8)
Gaxiola, Rubio (23-Mex.) - Plavinš, Točs (14-Lot.) 2:0 (18, 16)

Konečná tabulka

1. Krasilnikov, Stojanovskij 3 2 1 5:4 5
2. Plavinš, Točs 3 2 1 4:3 5
3. Gaxiola, Rubio 3 1 2 4:4 4
4. Perušič, Schweiner 3 1 2 3:5 4

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud