13. srpna 2021 • 14:30

Dozvuky LOH ONLINE: doping u Britů, Němka čelí žalobě za týrání zvířat

Autor: iSport.cz, swp
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

16 dní, 11 medailí pro Česko. Letní olympijské hry v Tokiu, které proběhly s ročním odkladem, skončily. Češi mohli oslavit rekordní medailovou bilanci, díky které skončili v pořadí národů na 18. místě. Celý průběh olympiády jsme sledovali v online reportáži, v které vám teď budeme přinášet tokijské dozvuky.



ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 8. 8. 2021
10:26
8. 8. 2021
COVID-19

Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval ujistil, že se problematický úvod české účasti na olympijských hrách v Tokiu poznamenaný šesti případy koronaviru bude dál řešit. Vyšetřovací zpráva, kterou v průběhu olympiády zveřejnil ČOV, není konečným materiálem. Kejval uznal, že z pohledu čtyř pozitivně testovaných sportovců byly události z leteckého speciálu do Tokia obrovskou tragédií. Rozhovor s Jiřím Kejvalem čtěte zde >>>

Zprávy ze dne 5. 8. 2021
14:14
5. 8. 2021
COVID-19

Stal se prvním pozitivně testovaným členem české výpravy na olympiádě v Tokiu. Lékař Vlastimil Voráček se nyní vrátil domů a pro Reflex.cz poskytl vyjádření, jak vnímá tzv. covidový let, po kterém přišlo o olympijskou účast několik českých sportovců. „Myslím, že na tom letu se tam nenakazil nikdo. Nedovedu si to představit,“ uvedl Voráček. Více čtěte ZDE>>>

 Lékař Vlastimil Voráček na archivním snímku ze 17. dubna 2021 s tenistkou Markétou Vondroušovou
Zprávy ze dne 3. 8. 2021
14:04
3. 8. 2021
COVID-19

COVIDOVÝ LET: Hygienická stanice hlavního města Prahy (HSHMP) se na tiskové konferenci vyjařuje k epidemiologickému šetření zdroje nákazy koronavirem při společném letu českých sportovců na olympijské hry do Tokia. Přítomna budehlavní hygienička Pavla Svrčinová a ředitelka HSHMP Zdeňka Jágrová. Sledujte přímý přenos od 15:00. Kromě toho probíhá přestřelka týkající se okolností letu mezi Českým olympijským výborem a šéfem Narodní sportovní agentury Filipem Neusserem. Více čtěte ZDE.

Zprávy ze dne 3. 8. 2021
5:02
3. 8. 2021
COVID-19

Mezi účastníky olympijských her v Tokiu se objevilo 18 nových případů koronaviru, mezi nakaženými je tentokrát i jeden sportovec. Jeho jméno, národnost ani disciplínu, v níž měl závodit, ale organizátoři nezveřejnili. Dvanáct z nakažených pochází z Japonska, zbývajících šest je ze zahraničí. Celkem už pořadatelé v souvislosti s olympijskými hrami registrují 294 pozitivních testů, 25 zachycených případů se týkalo sportovců.

Zprávy ze dne 2. 8. 2021
12:12
2. 8. 2021
COVID-19

Pražští hygienici při trasování našli u jednoho z nakažených z letu do Tokia tři blízké osoby v ČR, které měly pozitivní test na koronavirus. V tiskové zprávě o tom v pondělí informovala ředitelka Hygienické stanice Hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová. O kterého cestujícího šlo, to neuvedla. Více ZDE >>>

Zprávy ze dne 2. 8. 2021
5:11
2. 8. 2021
COVID-19

Na olympijských hrách v Tokiu se objevilo 17 nových případů nákazy koronavirem. Nikdo ze sportovců podle organizátorů tentokrát pozitivní test neměl. Dosud se nákaza prokázala u 24 aktivních účastníků her. Celkem bylo na olympiádě pozitivně testováno 276 lidí.

Zprávy ze dne 31. 7. 2021
21:51
31. 7. 2021
COVID-19

Po opakovaných stížnostech sportovců, kteří se na olympijských hrách v Tokiu ocitli kvůli koronaviru v karanténě či izolaci, organizátoři slíbili, že se jim pokusí podmínky zlepšit. Nakažení olympionici či jejich blízké kontakty kritizovali nevětrané hotelové pokoje, málo pestrou stravu a nedostatek základních potřeb.

 

Mluvčí her Masa Takaja uvedl, že se pořadatelům podařilo poskytnout izolovaným více prostoru mimo jejich pokoje a jejich kolegové z týmu jim mohou přinést jídlo. „Situace je lepší. Snažíme se o flexibilnější přístup, který by jim vyhovoval,“ citovala Takaju agentura Reuters. „Rádi bychom jim vyjádřili hluboké sympatie. Musí to být srdcervoucí,“ uvedl mluvčí na adresu pozitivně testovaných sportovců.

 

Kvůli nevyhovujícím podmínkám izolovaných olympioniků se na Mezinárodní olympijský výbor obrátila nezávislá organizace zastupující německé sportovce. „Vypadá to groteskně, že pozitivně testovaní sportovci musí trávit karanténu v podmínkách, které se podobají vězení, zatímco členové MOV bydlí v drahých luxusních hotelech a dostávají vysoké diety,“ řekl podle Reuters Maximilian Klein z Athleten Deutschland.

Zprávy ze dne 31. 7. 2021
13:20
31. 7. 2021
COVID-19

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Je to jeden z velkých českých příběhů Her v Tokiu. V tomto případě těch smutnějších. Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner ve svém druhém zápase pod pěti kruhy podlehli favoritům z Ruska a v turnaji skončili. A byli z toho dost smutní. Navíc ani nemohli říct, že teď jedou domů. Po Perušičově pozitivním testu na covid-19 totiž zatím netuší, kdy budou moci z Japonska odletět. Více čtěte ZDE >>>

Ondřej Perušič a David Schweiner neví, jak a kdy se dostanou z Tokia domů
Zprávy ze dne 31. 7. 2021
3:22
31. 7. 2021
COVID-19

COVID: V atletické výpravě Trinidadu a Tobaga na olympijských hrách se objevil koronavirus a kvůli nákaze přijdou o start v Tokiu dálkař Andwuelle Wright a běžkyně na 400 metrů překážek Sparkle Ann McKnightová. Oba měli pozitivní test na covid-19 stejně jako jeden z trenérů Wendell Williams. Všichni skončili v karanténě, oznámil národní olympijský výbor ostrovního státu v Karibském moři.

Zprávy ze dne 30. 7. 2021
8:43
30. 7. 2021
COVID-19

GOLF: Jihoafrická golfistka Paula Retová je dalším sportovcem, který kvůli pozitivnímu testu na koronavirus přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. V soutěži ji nahradí Indka Dikša Dagarová. COVID-19 poznamenal také startovní pole mužského turnaje, v kterém se nemohli představit Španěl John Rahm a Američan Bryson DeChambeau.

V dějišti her se dál objevují nové případy nákazy koronavirem. Dnes organizátoři informovali o dosud nejvyšším denním přírůstku - 27 nakažených. O den dříve jich bylo 24. Totožnost nakažených pořadatelé nezveřejňují.

Zprávy ze dne 29. 7. 2021
7:33
29. 7. 2021
COVID-19

Dva zahraniční účastníci olympijských her nakažení koronavirem museli být v Tokiu hospitalizováni. Uvedl to mluvčí organizačního výboru Masa Takaja s tím, že ani jeden z případů není vážný. Nejmenovaní dva lidé jsou prvními účastníky her, o nichž se ví, že v souvislosti s covidem-19 skončili v dějišti akce v nemocnici. Stejně jako u ostatních případů pořadatelé jejich identitu nesdělili.

Zprávy ze dne 29. 7. 2021
6:17
29. 7. 2021
COVID-19

ATLETIKA: Úřadující dvojnásobný mistr světa ve skoku o tyči Sam Kendricks z USA měl pozitivní výsledek testu na covid-19 a přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. Sejde tak z jeho očekávaného souboje se světovým rekordmanem Armandem Duplantisem ze Švédska. „Dnes tokijští funkcionáři Sama informovali, že měl pozitivní test a nebude moci závodit. Cítí se dobře a nemá žádné příznaky,“ napsal na twitteru otec mistra světa z let 2017 a 2019 a bronzového medailisty z OH v Riu Kendrickse.

Zprávy ze dne 28. 7. 2021
20:02
28. 7. 2021
COVID-19

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Emoční horská dráha se smutným koncem, tak popsala uplynulé dny beachvolejbalistka Barbora Hermannová. Pozitivní covidové testy parťačky Markéty Slukové oběma na poslední chvíli překazily olympijskou účast. Z Tokia si však nedovezou jen špatné vzpomínky… Více čtěte ZDE>>>

Beachvolejbalistka Barbora Hermanová je vděčná za podporu, které českým olympionikům v karanténě vyjádřila místní rodina
Zprávy ze dne 28. 7. 2021
11:01
28. 7. 2021
COVID-19

SKATEBOARDING: Nizozemská skateboardistka Candy Jacobsová zkritizovala organizátory olympijských her v Tokiu za „nelidské podmínky“, v nichž musí trávit karanténu po pozitivním testu na koronavirus. Jednatřicetiletá sportovkyně je už osm dnů v izolaci v hotelovém pokoji, na němž nejde otevřít okno. „Nemít žádný venkovní vzduch je hrozně nelidské. Je to psychicky ubíjející a rozhodně je to víc, než spousta lidí dokáže unést,“ uvedla ve videu na instagramu Jacobsová, jež kvůli nákaze koronavirem přišla o premiéru disciplíny street pod pěti kruhy.

Zprávy ze dne 27. 7. 2021
16:29
27. 7. 2021
COVID-19

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL: Dostane se české beachvolejbalové duo Ondřej Perušič a David Schweiner z covidové izolace konečně na kurt? „Dnes nebo zítra s vámi nasdílíme novinky ohledně naší situace. Zatím čekáme na výsledky dnešního Perunova testu a rozhodnutí doktorů,“ hlásí na Instagramu.

Sledujte olympiádu minutu po minutě ONLINE na iSport.cz >>>

Kryscina Cimanouská dává cennou medaili do dražby
Kryscina Cimanouská dává cennou medaili do dražby

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud